El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Xixona restaurarà el seu castell

L'Ajuntament de Xixona començara les obres per a al manteniment i consolidació del patrimoni històric a finals d'aquest 2018

Abans que finalitze l'any 2018, l'Ajuntament de Xixona iniciarà les obres de restauració de la Torre Grossa i l'alcassaba del castell de la localitat, i fins i tot s'habilitaran sendes per als vianants. Aquests canvis seran possibles gràcies a l'ajuda de 275.000 euros que han rebut per part de la Generalitat Valenciana, i que provenen del Fons Europeu de Desenvolupament Regional. 

Des de l'Ajuntament expliquen que el cost total de l'obra ascendeix a 663.851 euros, i es repartirà en dos fases:  una primera amb 81.338 euros per a consolidar la torre, i una segona fase, amb un cost d'uns 582.513 euros dedicats  a l'alcassaba i les sendes, que es realitzaran al llarg del 2019.

Cal dir que l'anunci d'aquestes ajudes coincideix amb el 750 aniversari de la Carta de poblament de Xixona amb la que el rei Jaume I havia encomanat tant als habitants presents com futurs el manteniment i la defensa del castell de la localitat.

L'alcaldessa de Xixona Isabel López, remarca que "el castell és el símbol arquitectònic i històric més important de la nostra localitat i un reclam turístic fonamental, i amb la seua restauració tindrem l'oportunitat de recuperar i gaudir millor d'una part fonamental de les nostres arrels".

Pel que fa a l'Ajuntament, s'ha aprovat al Ple l'habilitació dels 435.000 euros corresponents a la part de l'obra que pagara el consistori. I també s'ha sol·licitat al Ministeri de Foment una ajuda de 465.000 euros dins del Programa 1,5% cultural que permetrà la conservació del patrimoni arquitectònic.