El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament de Xixona impulsa un estiu ple d'activitats per als més joves

Escola Campus Xixona / Facilitat per Ajuntament de Xixona

La Regidoria de Normalització Lingüística ha posat en marxa un podcast radiofònic produït pels creadors de l'escola de rock de Mugroman, que enguany no s'ha pogut desenvolupar a causa de la pandèmia.

Les regidories d'Educació, Esport, Cultura i Normalització Lingüística pretenen pal·liar l'absència d'activitats esportives i d'oci a causa del coronavirus i ajudar als pares i mares que han de conciliar el treball amb la cura dels fills.

L'Ajuntament de Xixona amb el suport de la Regidoria d'Educació ha decidit realitzar una escola campus perquè els més xicotets de la casa puguen gaudir d'activitats culturals i de temps lliure dins d'un dels estius més atípics de la nostra història. Aquesta idea substitueix a la tradicional escola d'estiu que no s'ha pogut organitzar a causa de les mesures de prevenció que s'han pres per a lluitar contra la COVID-19.

“Amb aquesta escola-campus hem volgut atendre les peticions de molts pares i mares que volien que els seus fills pogueren realitzar activitats esportives i educatives durant l'estiu”, explica María Teresa Carbonell, regidora d'Educació. “Pel que vull agrair la bona voluntat de la Fundació Jaime Cremades, que ens ha cedit el seu centre perquè els alumnes de 3 a 5 anys puguen estar en ell”, ha afegit.

Els alumnes matriculats d'aquestes edats realitzen les seues activitats en la guarderia Ángeles Custodios, on cada setmana es dediquen a conéixer un paisà través de pel·lícules i treballs manuals, a més de practicar esport i refrescar-se amb jocs d'aigua.

Per part seua, els xiquets i xiquetes amb edats compreses entre 6 i 14 anys, tenen com a seu el camp de futbol, on practiquen tota classe d'esports, dividits en diversos grups per a complir amb les mesures de distanciament social recomanades.

L'organització de l'escola-campus l'ha assumida el col·lectiu xixonenc ADA Kabiles, i l'Ajuntament ha subvencionat fins a 110 euros per cada alumne matriculat.

Així mateix, per als majors de 18 anys, l'Ajuntament ha organitzat cursos de conversa en anglés, nivell B1 i B1+, també amb una duració d'un mes i amb matrícula gratuïta.

Finalment, la Regidoria de Normalització Lingüística ha posat en marxa un podcast radiofònic produït pels creadors de l'escola de rock de Mugroman, que enguany no s'ha pogut desenvolupar a causa de la pandèmia. Amb aquesta iniciativa es pretén difondre la música i la cultura xixonenca, principalment entre la joventut.