El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament demana a Sanitat que no es deriven infectats d'altres centres al geriàtric DomusVi

Residència DomusVi d'Alcoi.

La residència DomusVi d'Alcoi és un dels centres on, per l’elevat nombre de casos de contagis de Covid 19, està aplicant-se el nivell de vigilància activa de personal sanitari.

L'Ajuntament d'Alcoi ha sol·licitat a la Conselleria de Sanitat que excloga a la residència DomusVi d'Oliver del protocol per a la reubicació d'interns d'altres geriàtrics malalts per coronavirus. Segons el protocol, la residència d'Alcoi està cridada a acollir malalts d'altres centres, ja que es troba sota vigilància activa de personal sanitari.

El consistori ha enviat un escrit a la Conselleria, un acord al qual es va arribar en Junta de Portaveus el passat dilluns, subscrit per l’alcalde, Toni Francés, i els portaveus de tots els grups polítics amb representació en la Corporació municipal.

Recordem que la residència DomusVi d'Alcoi és un dels centres on, per l’elevat nombre de casos de contagis de Covid 19, està aplicant-se el nivell de vigilància activa de personal sanitari. Aquesta residència s’ha convertit en un dels centres amb major nombre d’usuaris contagiats de tota la Comunitat Valenciana.

A l'escrit remés per l'Ajuntament es recull la preocupació dels familiars dels residents davant la possibilitat que s'agrupen a més persones contagiades per Covid 19 en la residència d’Alcoi, "especialment per l’increment de la càrrega laboral dels professionals que treballen en el control i tractament de l’epidèmia".

"Sense posar en dubte el criteri tècnic de la conselleria, entenem la preocupació dels familiars davant l’arribada de nous malalts, doncs un augment de pacients pot complicar el treball desenvolupat fins ara per oferir la millor atenció als residents, reduir les possibilitats de contagi, detenir el brot i evitar noves morts", especifiquen en l'escrit.