El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament demana que no s'alimente als gats de carrer, si no és en colònies controlades

Alcoi disposa d'entre 30 i 35 colònies controlades de felins.

El regidor de Sanitat de l'Ajuntament d'Alcoi, Miguel Juan Reig, incita a què la gent que vulga tenir cura dels gats de carrer col·labore amb les colònies controlades. El primer que hauran de fer serà posar-se en contacte amb el departament de sanitat municipal.

Les colònies urbanes de felins s'han convertit d'un temps ençà en un problema; generen brutícia, poden suposar un risc per a la salubritat, i són conductores d'altres plagues. Una de les tendències que més agreuja aquesta problemàtica és donar menjar als gats de carrer sense disposar d'un control. És per això que l'Ajuntament d'Alcoi inicia ara una campanya de conscienciació per a evitar aquesta pràctica, i incita a la gent a què es faça voluntària perquè tinga cura dels felins a través de les diverses colònies controlades existents en Alcoi.

Alcoi disposa d'entre 30 i 35 colònies controlades de felins, supervisades totes elles per la Societat Protectora d'Animals d'Alcoi. Aquesta entitat s'encarrega de reposar aliment en cadascuna d'aquestes colònies (seguint una pauta específica d'alimentació), a més de preservar-les netes i assegurar-se que la seua ubicació no genere riscos en la supervivència dels gats ni molèsties als veïns.

Daniel Pérez, president de la Societat Protectora, nomena una de les tècniques utilitzades per a evitar la sobre població de felins; es tracta del 'CES', és a dir Captura, Esterilització i Solta. En primer lloc fan un cens del nombre de gats que componen les colònies felines, tot per a capturar-los amb una sèrie de gàbies preparades i així poder transportant-los a un centre veterinari, lloc on són esterilitzats. Pérez reconeix que "els gats fan una tasca necessària als carrers, ja que s'encarreguen de controlar altres plagues". No obstant això, es requereix un control de la seua població per tal d'evitar les conseqüències de la seua sobre població a l'àmbit urbà. Una vegada esterilitzats, són reintroduint en la colònia, i encara que el control i esterilització de tots els gats és una tasca inviable, es realitza amb el major nombre possible.

El regidor de Sanitat de l'Ajuntament d'Alcoi, Miguel Juan Reig, incita a què la gent que vulga tenir cura dels gats de carrer col·labore amb aquestes colònies controlades. El primer que hauran de fer serà posar-se en contacte amb el departament de sanitat municipal, desplaçant-se a les instal·lacions de què disposa en el carrer Pintor Casanova, 10. 2º (Antic Carrer Major). En aquesta línia, l'administració alcoiana transmetrà el missatge de la campanya a través de diferents espais urbans (mupis publicitaris) i a les xarxes socials.