El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament destina 20.000 euros en adquirir obres d'artistes locals

Tan sols queden 9 dies per fer arribar les propostes. Et facilitem el contacte

Els artistes de la plataforma INDUSTRI.ART han estat avisats i tenen fins al 31 de juliol per a presentar les seues obres. Una Comissió de valoració recomanarà a l'Ajuntament quines obres han de passar a formar part del patrimoni local.

La regidoria de cultura ha obert el termini en el qual l'Ajuntament adquirirà obres d'artistes locals perquè passen a formar part del patrimoni local. Es gastarà un total de 20.000 euros, i els artistes poden presentar fins a tres peces amb un preu d'entre 500 i 1.000 euros. "La intenció amb aquesta limitació de preu és la de garantir que l'adquisició d'obres arribe a la màxima quantitat d'artistes que integren la plataforma", expliquen des del consistori.

Una Comissió de Valoració serà l'encarregada de recomanar al consistori quines obres, de totes les presentades, s'han d'adquirir. Aquesta comissió està formada per Rosa María Castells, directora del MACA, el Museu d'Art Contemporani d'Alacant; Irene Ballester, del Consell Valencià de Cultura; Pilar Tébar, presidenta de l'Associació Valenciana de Crítics d'Art; i Lucia Romero, secretaria de la Comissió d'Arts Plàstiques del Consell de Cultura local.

Els artistes que estiguen interessats i que formen part de la plataforma INDUSTRI.ART han d'enviar fotografies, les dimensions, i informació de les obres a l'adreça electrònica cultura@alcoi.org. El termini acaba el 31 de juliol.

Raül Llopis, regidor de cultura, ho considera "una oportunitat única per a ser part de la col·lecció municipal d'art de la ciutat, i, alhora, promocionar la seua feina. Estem segurs que la comissió assessora farà una gran feina i comptarem amb obres d'artistes locals, diverses i de gran qualitat, augmentat el patrimoni artístic de la ciutat d'Alcoi i incentivant, al mateix temps, al sector de les arts plàstiques".

La regidoria de cultura explica que ja han incorporat més de 100 artistes a la plataforma INDUSTRI.ART, "de diverses disciplines: pintors, il·lustradors, vídeo-artistes, escultors, ceramistes o dissenyadors, entre altres".