El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Ibi guarda un minut de silenci contra la violència masclista

María José Herrero durant la lectura del manifest contra la violència masclista / Ajuntament d'Ibi
Altres municipis de la comarca com Alcoi també ho han realitzat

L'Ajuntament d'Ibi s'ha sumat a la condemna de la violència masclista convocant un minut de silenci en les portes del consistori en senyal de repulsa contra l'assassinat d'Andrea Carballo. La jove de Vila-real va morir a les mans del seu ex nóvio el passat 23 de desembre. La primera tinent d'alcalde, María José Herrero, ha llegit un manifest en presència de l'alcalde, Rafael Serralta, representants dels grups municipals i treballadors municipals. Alcoi i altres municipis de les nostres comarques també ho han realitzat. 

Andrea Carballo va ser assaltada quan anava a treballar i va ser forçada a entrar en el cotxe d'aquest. Després d'un trajecte de poc més de 20 quilòmetres, l'individu de 29 anys, Víctor Llorens, va estampar el cotxe a gran velocitat contra una gasolinera causant la mort dels dos. Andrea ja havia denunciat a Víctor, que tenia una ordre d'allunyament imposada. La jove s'ha convertit en la huitena víctima de violència masclista a la Comunitat Valenciana del passat 2017.

Després de diverses reconstruccions dels fets per part de la Guàrdia Civil i Policia Nacional, estava en mans de la justícia concretar la intencionalitat o no de l'ocorregut. La Delegació del Govern per a la Violència de Gènere ha confirmat ara la mort d'Andrea com un cas de violència de gènere.