El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Ibi presenta la web 'Memorias del confinamiento'

Moment de la presentació de la web

Aquesta idea es va proposar en 2020, coincidint amb els mesos de confinament. Es pretenia construir la memòria col·lectiva d'aquelles setmanes de tancament

Amb aquesta nova plataforma es presenten els testimonis sobre experiències personals durant el confinament en 2020. Qualsevol ciutadà pot participar, ja siga a través de documents gràfics, fotografies o vídeos

Un any després de la declaració de l'Estat d'Alarma, provocat per la pandèmia, l'Ajuntament d'Ibi, a través de l'Arxiu Municipal, ha presentat la web www.memoriasdelconfinamiento.ibi.es, la qual pretén recollir el testimoniatge ciutadà d'un any marcat per la pandèmia i dels insòlits moments viscuts a partir de març del 2020.

Aquesta idea es va proposar en 2020, coincidint amb els mesos de confinament. Es pretenia construir la memòria col·lectiva d'aquelles setmanes de tancament. La participació era senzilla, calia enviar les experiències personals i els testimoniatges, vía email, a l'Arxiu Municipal i acceptar les condicions de participació. Durant els primers mesos es van comptabilitzar 450 aportacions, procedents de 200 veïns d'Ibi.

A hores d'ara, la gent que vullga participar pot continuar fent-ho a través de documents gràfics tipus text, fotografies, vídeos, dibuix... La web estarà activa fins l'any que ve, i inclou una fitxa a manera formulària a través del qual es podran pujar els arxius a la web. La plataforma està feta per Ingravitto Studio, que ha creat una web senzilla i fàcil d'utilitzar.

Rafael Serralta, alcalde d'Ibi, declara que: "Dispondre d'un arxiu així és molt valuós a nivell històric. Pensem que les futures generacions podran disposar d'informació de vivències personals, que és el que realment reflecteix com vam viure el 2020".