El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament disposa d'un nou espai al centre d'Alcoi per a engegar polítiques d'inserció laboral

L'adquisició del local s'ha dut a terme en el marc del programa 'T'acompanyem', que preveu itineraris d'inserció sociolaboral de persones en situació o risc d'exclusió social. Es tracta d'un projecte posat en marxa des de la Conselleria de Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana i cofinançat amb el Fons Social Europeu (FSE).

L'Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament d'Alcoi disposa des de principis d'aquest 2019 d'un nou espai de treball des d'on dur a terme els seus itineraris d'inserció sociolaboral. El local s'ubica al carrer Sant Domènec 5 i es troba en possessió de l'Ajuntament en règim de lloguer, tot gràcies a una subvenció de 147.000 € de fons europeus amb què també s'han creat tres nous llocs de treball.

El nou espai serà l'àrea de treball d'una treballadora social i de les dues orientadores laborals que han estat contractades amb la subvenció europea, que a més de costejar el lloguer del local permetrà fer les reformes necessàries. Més enllà de l'àrea de treball, el local també disposa d'una aula de formació, des d'on s'impartiran cursos motivacionals i d'informàtica entre altres.

Les previsions fetes des del departament parlen que al llarg de l'any seran 250 les persones que es puguen beneficiar dels itineraris sociolaborals. Una xifra que suposaria un increment respecte a 2018 -primer any en què s'ha rebut la subvenció-, quan foren 126 les persones orientades, el 20% de les quals s'han incorporat al mercat laboral o han obtingut formació reglada. Els responsables de Serveis Socials seran els encarregats d'elaborar el perfil d'aquelles persones que puguen beneficiar-se dels itineraris elaborats en Sant Domènec 5, des d'on també es gestionarà la incorporació a cursos oferits per altres entitats.

Entrada a la nova àrea de treball

La regidora de Benestar Social, Aroa Mira, ha destacat la idoneïtat del nou emplaçament, al trobar-se prop de l'Ajuntament, de les instal·lacions de Benestar Social al Camí 40, i l'Àgora; espai aquest últim on es coordinaran conjuntament estratègies d'ocupació. Mira ha recordat que l'Ajuntament ha volgut donar continuïtat al servei respecte a la subvenció rebuda l'any passat, avançant els diners des de les arques municipals perquè la tasca de les treballadores socials no es veja interrompuda entre el pas d'una anualitat a l'altra. La regidora reconeix que la continuïtat de l'activitat en Sant Domènec 5 es troba condicionada a la recepció de la subvenció anual per part de Conselleria d'Igualtat, pel que l'Ajuntament deixaria el local en cas de no rebre finançament en pròxims exercicis.

L'alcalde Toni Francés i representants d'alguns partits de l'oposició han visitat la nova seu de l'àrea de Benestar Social aquest 14 de gener. Francés s'ha mostrat "orgullós" de les diferents accions engegades per l'Ajuntament en matèria d'ocupabilitat, i amb les quals "es poden dirigir accions per a persones que sense suport institucional no tindrien accés al mercat laboral".

L'alcalde i la regidora de Benestar Social, amb diferents treballadores d'aquest departament.