El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’Ajuntament d’Ontinyent i ATEVAL subvencionaran les homologacions de productes sanitaris a les empreses locals

Les ajudes, es podran sol·licitar des de l'1 d'octubre fins al 30 d'octubre.

La iniciativa, inclosa al “Clúster Tèxtil Sanitari i Sectors Afins” arribaran a 1500€ per empresa.

A Ontinyent es segueix apostant per la indústria local i per això, a l’última sessió plenària, van ser aprovats els criteris que regularan les ajudes que rebran les empreses locals per tal de finançar el cost de les homologacions i autoritzacions sanitàries dels nous productes del mercat sanitari o de protecció personal. La proposta comptava amb el vot favorable de La Vall ens Uneix i Compromís, a més de l’abstenció del Partit Popular.

Aquesta iniciativa forma part del Clúster Tèxtil Sanitari impulsat en abril de 2020 per l’Ajuntament d’Ontinyent junt a ATEVAL, amb l’objectiu de no haver de tornar a recórrer a la Xina per disposar de material sanitari essencial. L’objectiu és ajudar a les empreses que han reorientat la seua producció cap al sector sanitari.

Les ajudes estan destinades a cobrir despeses d’anàlisi en instituts tecnològics (nacionals o internacionals) per a la certificació dels productes desenvolupats o fabricats per l’empresa sota les normatives UNE; despeses d’anàlisi en instituts tecnològics i altres centres d’I+D (nacionals o internacionals) per al desenvolupament de nous productes destinats al mercat sanitari o protecció personal així com costos de tramitació davant la "Agencia Española de Medicamentos".

El regidor de Promoció Econòmica, Juan Pablo Úbeda, destacava que el tèxtil ha generat ocupació a Ontinyent entre 2020 i 2021 i que “per continuar impulsant l’activitat econòmica s’ha decidit incrementar aquestes ajudes per a fer front als costos de les homologacions i autoritzacions sanitàries, que podran arribar fins als 1500€ per beneficiari, respecte als 1000€ de l’anterior convocatòria i es podran sol·licitar des del dia 1 d’octubre fins al 30 del mateix mes”.

A través d’ATEVAL es treballa aconseguir altres ajudes i línies de treball, com el funcionament d’una oficina tècnica de suport a les empreses d’Ontinyent, l’organització de desplaçaments a fires de tecnologia mèdica; el suport de consultoria per a la implantació de la norma de qualitat ISO 13485 i el marcatge CE o la realització de jornades de caràcter tècnic, comercial i en temes concrets que afecten aquests sectors.