El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament envia una carta a més de 800 majors que viuen a soles amb qui no ha aconseguit contactar telefònicament

La regidoria de Gent Gran recorda que ofereixen activitats per a combatre la sensació de soledat. 

A principis d'aquest 2021, la regidoria de Gent Gran d'Alcoi va telefonar a totes les persones majors de 65 anys i que viuen a soles. L'objectiu era "conéixer el seu estat i detectar possibles necessitats bàsiques que no estigueren cobertes". Però no s'ha pogut parlar en tots els majors, i des del consistori diuen que han enviat un total de 835 cartes a les persones amb les quals no han pogut contactar.

A més d'interessar-se per l'estat dels majors, des de la regidoria proposen als majors una sèrie d'activitats per afavorir les relacions interpersonals i mitigar la sensació de soledat. Així, es pot triar entre un acompanyament amb contacte telefònic periòdic; activitats en línia com converses, tallers de memòria o de lectura; i també rutes urbanes o exercici en el River Fit. 30 persones s'han inscrit en les activitats.

La regidora de Gent Gran, Carol Ortiz, diu que "volem que aquestes persones no se senten soles, per això no ens conformem amb telefonar-los, també els oferim activitats adaptades a la seua edat. Hem intentat arribar al major nombre de persones possible, per això en aquesta ocasió hem enviat una carta a les persones amb les quals no vam poder contactar. Continuarem treballant per elles, que en aquests moments, amb la Covid-19 són les que més dificultats tenen i pitjor poden passar-ho en haver d'estar soles a casa".