El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'ajuntament es compromet a buscar sostre per a les persones sense llar

Integrant del col·lectiu No+Precarietat llig la petició al plenari d'aquest divendres.

La proposta ha sigut presentada pel col·lectiu No+Precarietat de L'Alcoià-El Comtat, durant la sessió d'aquest divendres.

La corporació municipal alcoiana ha aprovat per unanimitat una moció amb la qual es compromet a buscar solucions per a les persones sense llar de la nostra la ciutat. En el plenari d'aquest divendres totes les forces polítiques s'han mostrat favorables a que es destinen -previ estudi de viabilitat- recursos habitacionals als membres d'aquest col·lectiu, estudiant els casos un per un.

La proposta ha sigut presentada pel col·lectiu No+Precarietat de L'Alcoià-El Comtat, durant la sessió d'aquest divendres. El text presentat inicialment -amb el qual se sol·licitava a l'Ajuntament l'habilitació d'algun edifici de propietat municipal, en el qual es puga acollir amb caràcter temporal a persones sense sostre- s'ha vist modificat per una esmena presentada des de la corporació.

Així doncs, amb l'esmena acceptada, el govern s'ha compromés a estudiar la viabilitat d'un projecte integral per a persones sense llar, el qual hauria d'estar elaborat per una taula de professionals formada per l'equip tècnic dels departaments d'habitatge i serveis socials i les entitats socials de la ciutat que treballen en aquest àmbit. Amb la seua tasca, haurien de "valorar la casuística concreta de la ciutat, analitzant les accions i recursos habitacionals més idonis per aconseguir la integració i autonomia de les persones sense sostre".

Des del No+Precarietat consideren que l'actual normativa d'utilització dels albergs municipals "no pot aportar cap solució per a les necessitats de moltes de les persones que estan buscant un sostre". Per això han demanat una "solució per a aquest sector de població que pateix la major exclusió i precarietat social".