El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Alcoi és condemnat a pagar una multa de 800.000 € per la demolició d'un edifici al Centre

Solar a la zona 'Vila i Raval Vell', no es correspon necessàriament on es trobava l'edifici demolit / Google maps

El propietari de l'immoble afectat haurà de rebre una indemnització de 513.534 € més interessos, que ascendeixen a un total de 300.000 € més.

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha condemnat a l'Ajuntament d'Alcoi a pagar una indemnització de 800.000 € al propietari d'un edifici que va ser demolit per la reparcel·lació d'un sector del centre històric. Es tracta d'un procés que data de 2005, sota el govern municipal del Partit Popular. La regidora d'urbanisme, Lorena Zamorano, ha lamentat que "el poble d'Alcoi haja de tornar a assumir el pagament d'una altra desfeta del Partit Popular".

El procés respon a la reparcel·lació del sector conegut com UE 2 sector I "Vila i Raval Vell" del nucli històric d'Alcoi, una parcelació que va ser anul·lada per sentència ferma al ser considerada contrària a llei. El propietari de l'immoble afectat haurà de rebre una indemnització de 513.534 € més interessos, que ascendeixen a un total de 300.000 € més.

Com déiem, la causa es va iniciar ara fa 14 anys, quan l'esmentat propietari es veu privat del seu immoble en estar situat aquest a la zona delimitada pel Pla d'Urbanització de la Vila i Raval Vell del centre històric. Si bé en primera instància una sentència va anul·lar el pla, aquesta no es va poder complir, ja que l'Ajuntament ja havia procedit a adjudicar i desenvolupar la reparcel·lació i reurbanització, el que va comportar que el propietari sol·licitara indemnització per la demolició del seu immoble. Finalment no hi ha hagut acord i el propietari haurà de ser indemnitzat.

Després que s'haja conegut la sentència del TSJCV, Zamorano, lamenta "que el poble d'Alcoi haja de tornar a assumir el pagament d'una altra desfeta del Partit Popular i que per fer front hàgem de paralitzar algun projecte que tenim en marxa".