El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament es marca l'estiu per a acabar de consolidar el vessant del riu Riquer

Balconada del local de la Filà Llana

Els treballs a l'interior de la filà Llana han començat recentment, una actuació de caràcter previ i amb què s'està a l'espera de l'arribada d'una màquina que permetrà realitzar un micropilotatge.

Amb l'inici del 2019 també han començat els treballs al vessant del riu Riquer amb què revertir els efectes del temporal d'ara fa dos anys. L'Ajuntament d'Alcoi ha començat a actuar dins de la seu de la Llana, una de les filaes més afectades per la solsida. El regidor de Territori, Manolo Gomicia, confia a que l'actuació puga haver finalitzat per a l'inici del període estival.

Els treballs a l'interior de la filà Llana han començat recentment, una actuació de caràcter previ i amb què s'està a l'espera de l'arribada d'una màquina que permetrà realitzar un micropilotatge. Aquesta actuació podria començar al llarg dels pròxims dies, i tal com l'explica el regidor Gomicia, consisteix en la "injecció de ciment per tal de reforçar els fonaments".

En acabar els treballs a l'interior de la filà s'actuarà en la part de fora, refent la balconada que es va desprendre amb la solsida i consolidant la part baixa del vessant amb terra vegetal. El regidor augura que l'actuació estarà acabada per a l'estiu, tot si la climatologia ho permet.

Finançament

Tal com es va anunciar en el seu moment el Ministeri de Política Territorial subvencionarà la meitat de les obres, concretament 541.000 €, que vindran a sumar-se al mig milió que l'Ajuntament d'Alcoi t'he previst incloure en els pressupostos d'aquest 2019.