El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament es planteja ampliar la seua zona d'atenció al públic

Locals que es podríen adquirir per a incrementar els serveis d'atenció municipal.

La iniciativa ha nascut des del grup municipal de Compromís, que malgrat haver-la plantejat inicialment com una moció per al plenari del 25 de març, ha passat a declaració institucional després que tots els partits hagen mostrat el seu suport.

Els grups municipals de l'Ajuntament d'Alcoi han arribat a un principi d'acord per a ampliar i millorar les oficines d'atenció al públic de la casa consistorial. Aquests serveis inclouen l'oficina PROP i les dependències del Registre i el Padró, ubicades al carrer Sant Llorenç i separades entre elles per locals comercials. La proposta inclouria adquirir o llogar els locals per part de l'Ajuntament i així connectar les dependències municipals.

La iniciativa ha nascut des del grup municipal de Compromís, que malgrat haver-la plantejat com una moció per al plenari del 25 de març, ha passat a declaració institucional després que tots els partits hagen mostrat el seu suport. Compromís apunta que les actuals instal·lacions han quedat "obsoletes", on s'observa "la saturació, la falta d'espai i de privadesa". Per fer palesar aquesta realitat al·ludeixen a l'increment d'usuaris que ha experimentat l'oficina, 9.000 tràmits l'últim any i en total més de 44.000, a mesura que l'administració autonòmica ha anat millorant i augmentant la seua carta de serveis ciutadans.

Les millores implicarien una rehabilitació dels locals nous i els actuals per a redistribuir la superfície, augmentant l'espai d'atenció al públic, l'espai d'espera i de seguretat. També es pretén unificar la dispensació de tiquets de tanda, d'una forma unificada per a tots els serveis que es presten actualment a les dues ubicacions.

Serveis prestats

A l'oficina PROP i a les diferents dependències de Registre i Padró es presten diversos serveis, entre els quals destaca permetre realitzar tràmits i gestions davant l'Administració, siguen tràmits d'Estat, Autonòmics o locals.

En aquestes oficines també es tramiten les ofertes d'ocupació pública; faciliten impresos de forma gratuïta, impresos oficials per poder iniciar tràmits i procediments de manera que l'usuari puga gestionar les seues necessitats amb una sola visita.