El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament estudia alternatives per als alumnes de l'IES Andreu Sempere mentre es fa la remodelació del centre

Finalment la remodelació completa no es podrà fer en el primer projecte d'Edificant, i el gimnàs i els patis es reformaran en un pròxim projecte.

De moment no es descarta cap opció, ni aules prefabricades ni trasllat a diferents espais. La intenció és que les obres duren un curs lectiu, si es compleixen tots els terminis de licitació.

2021 ha de ser l'any en què s'inicie l'esperada remodelació de l'Institut Andreu Sempere, un projecte de 4 milions d'euros que preveu una reforma integral de tot l'edifici principal. El projecte continua els tràmits administratius i la previsió és que les obres puguen començar aquest estiu. Duraran 14 mesos, així que s'allargarien durant tot el curs escolar 2021-2022.

Però en l'IES Andreu Sempere estudien més de 400 alumnes, als que cal reubicar durant tot el curs escolar. El regidor d'educació Alberto Belda confirma que estudien les diferents possibilitats que tenen, des de la instal·lació d'aules prefabricades fins a l'ocupació d'espais en un o diferents edificis municipals. En el vídeo, el regidor explica com està tot el projecte.

Des de l'Institut confien que els terminis es compleixen, tot i que mostren preocupació perquè les obres o els processos burocràtics s'allarguen més del que toca i les obres afecten durant més d'un curs escolar.

Cal tindre en compte també que en aquest primer projecte es reformarà l'edifici principal, i quedara pendent la millora dels patis i el gimnàs. Però el compromís de Conselleria d'Educació és complir amb la resta de reformes, en quant acabe el primer Edificant.