El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’Ajuntament facilita espais per a ajudar a aconseguir el passaport Covid

L'ajuda física estarà disponible a partir de la pròxima setmana els dies laborable,s pel que dillun si dimecres no hi haurà

El passaport Covid pot descarregar-se a través de l’aplicació móvil de GVASalut, però el consistori ha facilitat llocs físics on poder anar a sol·licitar ajuda per a aconseguir-lo. La mesura està dirigida a tota la ciutadania,fonamentalment a la gent gran, que és la que sol tindre més dificultats amb la tecnologia. Els espais són:Els tres centres de Majors, que seran el de la Plaça, Oliver i Zona Nord en horari de 10 a 12 hores, de dilluns a divendres o mitjançant cita prèviaen el Departament de Salut Pública de l'Ajuntament d'Alcoi (Pintor Casanova (Carrer Major), nº 10).

Amb el recent anunci fet, ja és obligatori el passaport Covid per a accedir a establiments d'hostaleria, oci i restauració amb aforament superior a 50 persones, i per a festivals de música, esdeveniments i celebracions amb més de 500 persones. Així com per a visitar pacients i interns en hospitals i residències.

L'Ajuntament d'Alcoi ja havia previst aquesta circumstància, per aquest motiu, a partir del pròxim dilluns 6 de desembre els dies laborables (pel que dilluns i dimecres no hi haurà per ser festiu), habilitarà quatre espais de la ciutat per a facilitar la descàrrega i impressió del passaport Covid a tota la ciutadania i especialment a les persones majors, que són les que solen tindre més dificultats per a accedir a les noves tecnologies.

 

PASSAPORT ALS PUNTS FÍSICS

Hi haurà un punt específic per a aquest menester en tres centres de Majors, que seran el de la Plaça, Oliver i Zona Nord en horari de 10 a 12 hores, de dilluns a divendres. També es podrà aconseguir, amb cita prèvia, en el Departament de Salut Pública de l'Ajuntament d'Alcoi que està situat al carrer Pintor Casanova (Major), número 10.

Per a poder aconseguir el passaport Covid hauran d'acudir amb la seua targeta SIP i el DNI.

 

PASSAPORT A LA APP

Estos son els passos a seguir per a descarregar el passaport:

1. Accedeix a l’aplicació GVASalut (sinó la tens la pots descarregar fàcilment a qualsevol smartphone).

2.Una vegada dins de l’aplicació, prem les tres ralles a la part superior esquerra.

3. Al desplegable que s’obri, hi ha que dirigir-se a ‘Informació’.

4. Una vegada dins, prem en la pestanya ‘Certificat Covid Digital’.

       

5. S’obrirà una pàgina on cal premer de nou a un botó que diu ‘Sol·licitar Certificat Covid Digital UE.

6. A continuació cal emplenar amb les dades que es demanen i tindre el móvil a prop (el móvil associat al SIP). Una vegada emplenades les dades, enviaran un codi que cal introduir.

7. Es genera de forma automàtica un PDF que es pot imprimir i/o descarregar i guardar al propi móvil.