El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament farà accessibles els seus departaments per a persones sordes

Indicador turístic que disposa de servei d'interpretació amb llengua de signes / Foto arxiu

L'Ajuntament d'Alcoi ja disposa d'aquest servei en quatre punts: en les dependències de la Policia Local, als Serveis Socials de El Camí, en l'Oficina de Turisme i en el Registre. Ara s'ampliarà a tots els departaments.

El Consistori alcoià farà accessibles els diferents departaments municipals per a persones amb dificultat auditiva gràcies a un servei de vídeo-interpretació en llengua de signes. Amb una inversió de 10.000 € s'han adquirit tauletes que permetran implantar aquest sistema.

Seran els tècnics de cada departament els encarregats de realitzar la formació necessària per a poder treballar amb el sistema, per a la implantació del qual es compta amb la col·laboració de l'Associació de Persones Sordes d'Alcoi i Comarca. De fet, l'Ajuntament d'Alcoi ja disposa d'aquest servei en quatre punts: en les dependències de la Policia Local, als Serveis Socials de El Camí, en l'Oficina de Turisme i en el Registre, que ara s'ampliarà a tots els departaments.

"Aquesta plataforma suposa un important avanç en la millora de la qualitat de vida d'aquest col·lectiu, ja que fa possible l'eliminació de les barreres comunicatives que troben en la seua vida diària", explica la regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia.

Com funciona el sistema?

S'anomena SVIsual i és el primer servei de vídeo-interpretació en llengua de signes espanyola que existeix a l'estat, permetent un ús estratègic de les noves tecnologies al servei de la comunicació per a assegurar que les persones sordes o amb discapacitat auditiva tinguen el mateix accés a la informació que la resta de la ciutadania.