El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament fomenta l'educació ambiental amb 18 tallers per al curs escolar 2019-20

El regidor de transició ecològica (esquerra) i el cap del departament de Medi Ambient (dreta) presenten el contingut de la campanya.

Els valors de preservació del medi ambient s'han d'inculcar als ciutadans des de ben joves. Aquest pareix el convenciment dels responsables de les polítiques mediambientals en Alcoi, que per al present curs escolar han programat 18 tallers diferents a organitzar entre els diferents centres educatius.

Es tracta de tallers amb què inculcar la cultura del reciclatge, així com la necessitat de preservar el medi ambient. Els escolars podran aprendre el valor de les tres erres (reciclar, reutilitzar i reduir), a fabricar paper reciclat, o a realitzar tints vegetals. A banda, en un altre taller es conscienciarà sobre els grans problemes generats pel llançament de tovalloles humides per la tassa del vàter. La xifra de tallers s'ha incrementat respecte al curs anterior, quan se'n van oferir 12 entre 18 centres escolars i 3 associacions, i en els quals van participar 6.736 alumnes.

L'activitat en centres escolars se suma a la campanya que realitza l'Ajuntament d'Alcoi, anomenada "Reciclar és senzill", i que pretén ser una guia que fomente la correcta separació dels residus. El regidor de transició ecològica, Jordi Silvestre, incideix en la necessitat de realitzar una "correcta classificació des de l'origen, per tal de ser més eficients en la recuperació de residus".

Dins d'aquesta campanya s'han editat guies de mà on s'especifica en quin contenidor específic ha d'anar cada residu, així com mupis informatius en diferents parades d'autobús, o pòsters que es repartiran entre diferents entitats de la ciutat. Recordem que Alcoi disposa de contenidors grisos per a restes, marrons per a restes orgàniques, grocs per a envasos, verds per a vidre, i blaus per a paper i cartó.

El regidor recorda que per a tots els objectes que no es puguen dipositar en els contenidors, l'Ajuntament disposa d'un servei de recollida d'objectes voluminosos. Es tracta d'un servei gratuït i a domicili, amb el qual els ciutadans poden desfer-se d'objectes de gran volum, principalment mobles. El telèfon d'aquest servei és el 900 101 843.