El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

Hazard, Vinicius, Courtois, Asensio, Benzema, Marcelo, Kross, Casemiro, Isco... El Madrid es pren seriosament el partit de l'Alcoyano

Hazard, Vinicius, Courtois, Asensio, Benzema, Marcelo, Kross, Casemiro, Isco... El Madrid es pren seriosament el partit de l'Alcoyano

El Reial Madrid no està disposat a patir un "Alcoyanazo" i arribarà a Alcoi a l'hora de dinar de dimecres amb els seus efectius més destacats. No estarà Ramos, però sí Courtois, Benzemà, Hazard o Isco. Zidane no vol problemes i ha demanat els seus jugadors implicació al 100%.

Més informació

Hazard, Vinicius, Courtois, Asensio, Benzema, Marcelo, Kross, Casemiro, Isco... El Madrid es pren seriosament el partit de l'Alcoyano

L'ajuntament implantarà un servei de mediació per als barris més vulnerables d'Alcoi

Reunió a l'Ajuntament d'Alcoi amb representants de la Conselleria d'Habitatge

El servei se circumscriu a vivendes públiques, encara que es podria fer extensiu a propietaris d'habitatges privats que per proximitat pateixen les conseqüències de les zones amb major grau de vulnerabilitat.

Abans de finalitzar setembre està previst que l'Ajuntament d'Alcoi pose en funcionament un sistema de mediació amb què facilitar la convivència en els habitatges públics. El servei naix amb vocació de crear comunitat en algunes de les zones més deprimides de la ciutat, i ho farà mitjançant activitats de dinamització i contacte directe amb els residents de vivendes, tant de titularitat municipal com autonòmica.

En el marc d'aquest servei, es constituirà una comissió amb què coordinar els diferents agents implicats: l'Ajuntament d'Alcoi (mitjançant la regidoria d'habitatge), la Policia Local, i la Conselleria a través de l'entitat valenciana d'habitatge públic (Evha). De fet, membres del govern municipal s'han reunit recentment amb el director general de l'Evha, Alberto Aznar; i la directora general d'Emergència Habitacions i Funció Social de l'habitatge, Lorena Sanz, per a fer avanços en la posada en marxa del servei de mediació, que podria estar en funcionament a partir del 23 de setembre.

La regidora d'habitatge, Maria Baca, assegura que la tasca de mediació es fonamentarà en tres eixos de caràcter social: treball, educació, i integració. "La idea és inculcar valors de convivència, relacionats amb coses tan bàsiques com rutines horàries, de neteja..." apunta l'edil. És per això que els encarregats d'impartir el servei faran un treball de camp, mantenint un contacte directe i constant amb els residents d'aquestes comunitats veïnals.

Maria Baca recorda que el servei se circumscriu a vivendes públiques, tant de titularitat municipal com de l'Evha, encara que es podria fer extensiu a propietaris d'habitatges privats que per proximitat pateixen les conseqüències de les zones amb major grau de vulnerabilitat. Les àrees on s'espera que s'intensifique aquest servei seran el grup d'habitatges Barbacana-Plaça Les Xiques; i els blocs de vivendes del Castellar, al barri de Batoi.

'Joves per la integració'

De forma paral·lela al servei de mediació, Conselleria i Ajuntament han signat un conveni que permetrà a quatre estudiants del CIP FP Batoi del cicle d'Integració Social formar part d'un programa de dinamització comunitària. Amb aquest acord, l'Evha cedirà dos habitatges a la Plaça Les Xiques on els 4 alumnes seleccionats podran residir i des d'on podran realitzar la tasca de dinamització amb la resta de la comunitat veïnal.