El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament informa sobre el calendari de taxes i impostos, ajornat per l'Estat d'Alarma

L'Ajuntament d'Alcoi recorda que el pròxim 24 de juliol finalitza el termini per a pagar l'impost de circulació i les taxes de brossa, quiosc o guals. Tots aquests pagaments s'havien ajornat pel confinament. També fan repàs de l'estat de la resta de tributs municipals.

A continuació, el comunicat íntegre que han emés des de l'Ajuntament d'Alcoi sobre el pagament d'impostos i taxes. Informen de la situació ara que s'han représ els terminis i calendaris després de la pausa en el confinament.

 

La pròxima setmana finalitza el termini de pagament d’impostos i taxes

Es va ajornar a causa de l’Estat d’Alarma

 

L’ajuntament d’Alcoi ha dut a terme una sèrie de mesures econòmiques per a ajudar a la ciutadania en la situació generada per la crisi del coronavirus. Una d’elles és la de l’ajornament del termini de pagament voluntari de l’impost de circulació i les taxes de brossa, guals, quioscos i caixers fins al pròxim divendres 24 de juliol.

Els rebuts de la brossa domiciliats i que tenen una bonificació del 2% es carregaran el divendres 17 de juliol. Pel que respecta al període de recaptació voluntària de l’Impost de Béns Immobles (IBI) s’obri el 17 d’agost. Els rebuts domiciliats es carregaran el 2 de novembre i l’últim dia de pagament serà el 6 de novembre.

Recordem que l’impost de circulació que està domiciliat ja va ser cobrat i que en els casos que tenen la bonificació del 5% per fer el pagament domiciliat de manera conjunta de brossa amb guals i/o vehicles també van ser carregats.

Totes aquestes noves mesures, recordem que se sumen a les ja adoptades el passat 24 de març on ja es va posar de manifest que no es cobraria cap taxa o preu públic pels serveis no prestats a conseqüència de la declaració de l'estat d'alarma i durant el període comprés en aquest, és el cas de les escoles municipals, conservatori, instal·lacions esportives, etc. En aquest sentit i tal qual s'indicava en referit decret aquells que hagen realitzat el pagament han pogut sol·licitar la devolució proporcional d'aquest.

En el cas de les taxes de Guals i Brossa, també han pogut sol·licitar per part d'aquelles activitats econòmiques que han tingut l'obligació de romandre tancades a conseqüència de la declaració de l'estat d'alarma i pel període comprés en aquest, la devolució en el cas d'haver efectuat el pagament, o el prorrateig de la taxa, en el cas de no haver efectuat el pagament

Recordem altres mesures com la supressió de la taxa de les terrasses i vetlladors de l'anualitat 2020, supressió de la taxa d'ocupació de domini publique local per a venda no sedentària des d'inici estat alarma fins al 31 de desembre.