El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament iniciarà el repartiment de llibres als xiquets a finals de maig

L'Ajuntament regala vora 3.000 llibres als xiquets d'Alcoi pel dia de Sant Jordi. Ara que han obert les llibreries s'ha fet la compra en 11 comerços locals, que tardarà 15 dies a arribar; i després han d'estar altres 7 dies en quarantena. En acabar aquest termini el consistori procedirà al repartiment entre els xiquets que ho han sol·licitat.

L'Ajuntament d'Alcoi explica que ha destinat 17.000 euros per a comprar, en 11 tendes, els vora 3.000 llibres que han demanat els xiquets alcoians pel dia de Sant Jordi. Va ser la iniciativa del consistori per al 23 d'abril, dia del Llibre. S'ha encarregat 26 lots de llibres de diferents autors locals, i de diferents temàtiques per als xiquets d'entre 4 i 12 anys.

El primer dia que es va obrir la sol·licitud es van rebre centenars de peticions, i fins i tot alguns es van quedar fora, però des del consistori tornaren a habilitar la sol·licitud fins al 30 d'abril, i al final s'han demanat vora 3.000 llibres.

El regidor de cultura Raül Llopis assegura que "en el moment que han pogut obrir totes les llibreries, hem demanat els llibres. Per a l'ajuntament d'Alcoi la infància és una part de la població molt important i pensant en ells en una època tan delicada realitzarem aquests obsequis perquè puguen descobrir noves aventures a través de la literatura. Amb aquesta iniciativa a més intentem reactivar l'economia local, ja que tots els llibres són d'autors del municipi i estan comprats en 11 llibreries d'Alcoi".

Així, el consistori preveu que els llibres arriben en 15 dies, i després estiguen 7 dies més en quarantena. Posteriorment es procedirà al seu repartiment.