El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament iniciarà en l'Esport en 3D una campanya de reciclatge per a grans esdeveniments

Els regidors Jordi Martínez i Alberto Belda compareixen juntament amb un dels contenidors que s'utilitzaran durant la campanya.

La mesura va en consonància amb el compromís adoptat per l'Ajuntament amb la iniciativa 'Desplastifica't', nascuda d'una moció presentada per tres centres escolars d'Alcoi amb què demanar mesures per a preservar el medi ambient.

L'Ajuntament d'Alcoi vol començar a fer visible la seua conscienciació envers el reciclatge aquest cap de setmana durant l'esport en 3D, duent a terme una campanya informativa amb què sensibilitzar sobre la recollida selectiva de residus. Durant els 3 dies de l'Esport en 3D s'ubicarà al poliesportiu Francisco Laporta un estand on repartir 300 kits de reciclatge i unes guies editades en paper per tal d'informar sobre el correcte reciclatge de residus. També es comptarà amb contenidors portàtils per a depositar envasos, els quals es començaran a utilitzar a partir d'ara en grans esdeveniments, com ara en mig any.

Aquestes mesures formen part de la iniciativa 'Desplastifica't', nascuda d'una moció presentada a ple pels centres IES Pare Vitòria, IES Andreu Sempere i el col•legi Sant Vicent, i aprovada per unanimitat per la corporació municipal. En ella se sol·licitava a l'administració una sèrie de mesures per a preservar el medi ambient, incloent-hi la reducció efectiva en l'ús de plàstics.

Les accions que es duguen a terme durant l'esport en 3D, durant aquest cap de setmana del 8 al 9 de juny, també es troben motivades per la celebració aquest dimecres del Dia Mundial del Medi Ambient. El regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez, ha verbalitzat que la intenció del consistori és incrementar les accions de reciclatge en els grans esdeveniments de la ciutat, per la qual cosa han adquirit més d'un centenar de contenidors portàtils (com els que s'instal·laran aquest cap de setmana al poliesportiu) perquè la gent puga depositar envasos (contenidors grocs) i restes (contenidors grisos). Alberto Belda, com a regidor d'educació, ha recordat altres dels compromisos adoptats per l'administració amb la campanya 'Desplastifica't', com ara campanyes de voluntariat mediambiental, la intensificació de la campanya 'Alcoi més nét', així com visites guiades per als escolars a la planta de reciclatge de Xixona, les quals es duran a terme a partir del pròxim curs.

Martínez també ha recordat que l'Ajuntament ha estalviat vora 107.000 € durant l'any passat amb les mesures de reciclatge que ja es portaven duent, com ara la revalorització d'alguns residus o la separació selectiva d'altres abans de l'enviament a la planta de tractament. Altres mesures en favor del reciclatge també es troben contemplades amb el nou contracte municipal de la brossa, com per exemple l'augment de la periodicitat en la recollida de cartó, fins a dues voltes per setmana.

Un dels 300 kits de reciclatge que es repartiran durant l'esport en 3D