El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament licita per 80.000 € la gestió del Centre Cervantes Jove

Activitats a l'interior del CCJ

El contracte que es licita és per a un any prorrogable a dos més, i les empreses tenen fins al 5 de setembre a les 14 h per a presentar la seua oferta.

Alcoi ha tret a concurs públic la gestió per al pròxim any del Centre Cervantes Jove (CCJ) per un valor de 79.992 €. Entre les novetats de la nova gestió destaquen la creació d'un servei d'informació i animació juvenil, anomenat 'L’Espai Jove'; i la possibilitat de traslladar accions d'informació a altres espais fora del CCJ.

El contracte que es licita és per a un any prorrogable a dos més, i les empreses tenen fins al 5 de setembre a les 14 h per a presentar la seua oferta. Segons reconeixen des del consistori alcoià, les necessitats que es pretenen satisfer amb el nou servei són: "la gestió del servei del Centre Cervantes Jove, serveis d'informació i animació juvenil, la programació de cursos i activitats a realitzar en el marc d'aquest servei i la Informació i atenció a la joventut en l'Espai Jove".

Aquest Espai Jove serà una de les novetats que durà a terme la nova gestió. Es tracta d'un programa d'informació i animació juvenil, encaminat a orientar en matèria de voluntariat, associacionisme, i autonomia dels jóvens (informació sobre beques, cursos, idiomes...). En matèria d'animació, es té previst donar suport a les iniciatives nascudes d'entre els mateixos joves, així com la cessió d'espais i infraestructures municipals.

L'empresa adjudicatària comptarà amb equip tècnic del Departament de Joventut, disposant d'una persona tècnica coordinadora, una altra animadora-informadora, i finalment una persona tècnica monitora.

La regidora de Joventut, María Baca, espera que en el CCJ "els joves puguen trobar un espai en el qual tinguen tota la informació centralitzada i que identifiquen el CCJ com un centre de recursos, a més de l'oci alternatiu, on un equip de professionals de la joventut els acompanyen i ajuden per a donar resposta a les seues inquietuds i necessitats".