El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament limitarà el nombre de fogueres per a rostir en la Romeria de Sant Antoni

El dia de la Romeria -diumenge 20- estarà prohibit l'accés amb vehicles al paratge de Sant Antoni de 7 a 15 hores.

Hi haurà un servei gratuït d'autobús que eixirà cada 30 minuts aproximadament des de l'esplanada del Poliesportiu, i estarà en funcionament de 9 a 15 hores.

Una única i controlada foguera serà la que permeta els peregrins rostir aquest diumenge 20 de gener en el paratge de Sant Antoni. És tracta d'una mesura presa per l'Ajuntament d'Alcoi per tal de minimitzar el risc d'incendi. A més es clausuraran les àrees per a rostir en el berenador del paratge, tot per a evitar que la gent puga encendre les seues pròpies fogueres.

Amb aquesta decisió Alcoi recupera les tradicionals fogueres de Sant Antoni, que l'any passat no es van poder realitzar per la falta de precipitacions, l'elevada sequedat de la vegetació i els forts vents.

Programació

Els actes començaran dissabte a les 16.15 h a la glorieta amb el Mercat, organitzat per la Societat Protectora d'Animals i Plantes d'Alcoi. Quinze minuts després estan convocades a la plaça de Dins totes les persones que vulguen beneir els seus animals, des d'on aniran desfilant fins a la porta principal de la parròquia de Sant Maure i Sant Francesc.

El diumenge a les 8,30 h serà la 'despertà'. Trenta minuts després tindrà lloc la concentració al Poliesportiu Francisco Laporta, on se servirà timonet i herbero amb la col·laboració del Centre Excursionista d'Alcoi. La romeria a peu començarà a les 9,30 h. A l'Ermita hi haurà aigua i aigua-sal per als peregrins. Allí, el grup de Danses Sant Jordi farà dansades i jocs fins a l'hora de la missa que serà a les 12.30 h.

El dia de la Romeria -diumenge 20- estarà prohibit l'accés amb vehicles al paratge de Sant Antoni de 7 a 15 h. Hi haurà un servei gratuït d'autobús que eixirà cada 30 minuts aproximadament des de l'esplanada del Poliesportiu, i estarà en funcionament de 9 a 15 h.