El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament "no pot regularitzar cap situació il·legal" i una família 'okupa' serà desnonada el 6 de març a Alcoi si no canvia res

Vivendes del Carrer Esponceda d'Alcoi / AM

La família que viu al Carrer Espronceda indica que "mai s'han negat a pagar un lloguer".

Fa dos anys que ocupen un pis al Carrer Espronceda d'Alcoi i han rebut una ordre de desnonament. La data és el 6 de març i els 6 membres de la família ho tenen clar: en cas que executen l'ordre de desnonament, "si no tenen on anar-se'n, no se n'aniran". El consistori indica que no poden regularitzar allò que és il·legal. Davant aquesta situació, des de l'Ajuntament volen parlar amb la família i oferir-los totes les opcions on es poden acollir per continuar tenint una vivenda.

La família que viu al Carrer Espronceda indica que "mai s'han negat a pagar un lloguer". De fet, fa poc més d'un mes que Luci, una de les 6 persones que viu a la vivenda, té un sou de 600 euros amb nòmina i està disposada a pagar un lloguer adaptat a la seua renta.

Luci afirma que l'Ajuntament té pisos buits de propietat municipal i que l'argument que utilitzava el consistori era que "no estaven en condicions d'habitabilitat". A més afirma que "motles vegades va a l'Ajuntament i no la volen atendre".

La versió del govern municipal

En conèixer aquest cas, ARAMULTIMÈDIA ha contactat amb la regidora de Vivenda i Patrimoni Municipal, María Baca.

Baca reconeix que "s'han reunit amb aquesta família", però insisteix en el fet que "no poden regularitzar una situació de forma il·legal". Respecte a les reunions, "hi ha un servei de treballadores socials que demanen cita i s'atén a qualsevol família". Baca apunta que "fa temps que no es reuneixen i que tenen constància que viuen al Carrer Espronceda".

Pel que fa a aconseguir un lloguer o vivenda, María Baca apunta que aquesta família "no està a la llista de vivendes socials perquè estan d'okupes i automàticament se li lleven les ajudes. Ells ho sabien". Afegeix que "si la persona té mitjans i voluntat, podem fer un acompanyament des de l'Ajuntament".