El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament no vol més problemes amb la Canal

El Districte Digital és un projecte d'atracció empresarial, mitjançant incentius que permeten generar riquesa i ocupació en l'àmbit de les noves tecnologies, fomentant així el necessari desenvolupament de l'economia digital en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

El Partit Popular s'ha trobat amb l'oposició frontal de tots els grups municipals en la seua proposta d'ubicar a la zona de La Canal una seu del districte digital. La proposta s'ha posat damunt la taula durant el plenari d'aquest 26 de novembre, i encara que s'ha aprovat per unanimitat, cap grup ha acceptat que la localització fóra la Canal, pel qual la seua referència ha sigut retirada de la moció.

L'alcalde Toni Francés ha fet èmfasi en la importància de no plantejar cap ubicació concreta per al projecte, especialment la Canal, una zona sobre la qual no és convenient "crear més expectatives" després de "tot allò que s'ha discutit i debatut durant els últims 12 anys". Francés s'ha unit a les paraules del regidor Manolo Gomicia durant el plenari, en repassar tots els projectes en matèria de promoció tecnològica en què està immersa la ciutat, i ha recordat que els acords presos per unanimitat en la cambra "aporten a Alcoi força per tal de ser inclosos en projectes d'aquest tipus".

El portaveu dels populars ha acceptat la negativa de la resta de grups municipals, consentint el canvi de la moció i assegurant que el Partit Popular "està disposat a negociar quan es tracten les coses amb responsabilitat".

La memòria que s'ha acordat redactar permetrà justificar, davant del Govern autonòmic, la participació d'Alcoi en el projecte; iniciativa que segons els càlculs que el PP atribueix a la Generalitat Valenciana, crearia fins a 3.000 llocs de treball en 5 anys.