El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament planteja una reestructuració del Centre Cervantes Jove

Porta d'accés al que serà el nou espai d'informació del CCJ

Per tal de donar a conéixer els canvis en la instal·lació, s'ha convocat una jornada de portes obertes per al divendres 22 de novembre.

'Espai jove' i 'Club jove' seran les dues marques amb què l'Ajuntament vol diferenciar els usos del Centre Cervantes Jove (CCJ). A la ja existent programació d'activitat lúdiques, culturals o formatives, se suma ara un espai que servirà de referència per a molts jóvens, i amb el qual informar-se sobre tràmits relacionats amb l'habitatge, beques...

"Volem recuperar l'espai per a la gent de 18 a 30 anys, convertint així el CCJ en el centre de referència per a tots els jóvens", reconeix la regidora de Joventut, Maria Baca. Aquest servei d'informació ja existia prèviament, però mancava de l'espai i la visibilitat necessària, recorda la regidora. De fet, s'ha instal·lat una nova cartelleria a l'entrada del CCJ adjacent al pont de Cervantes, la qual s'habilitarà per a accedir al nou espai informatiu.

La separació d'usos també es deixarà veure a l'interior de l'edifici, on es delimitaran les dependències per a activitats del 'club jove', i les del servei de consulta de l''espai jove'. Part d'aquesta reestructuració contempla una sala de consulta, on es podrà podrà fer ús d'ordinadors adquirits per l'administració local.

A més, els membres del departament de joventut traslladaran el seu lloc de treball des de les actuals oficines al carrer Major fins al CCJ. Serà una fórmula similar a la de l'IVAM CADA, on s'han traslladat els tècnics del departament de cultura, i que afavorirà un contacte més proper entre l'administració i la ciutadania.

Part d'aquesta empenta que es projecta per al CCJ també contempla una cessió de l'espai per a donar difusió al treball de jóvens creadors. Baca recorda que el Centre ja havia sigut escenari d'exposicions de joves artistes, però el que ara es pretén és normalitzar l'espai com a punt de difusió, cedint les instal·lacions més regularment.

Per tal de donar a conéixer els canvis en la instal·lació, s'ha convocat una jornada de portes obertes per al divendres 22 de novembre.