El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'oposició demana que es regule l'ús d'animals en festes de Moros i Cristians

Alferesia Mora d'Alcoi 2018 de la Filà Magenta.

La regulació es podria fer extensiva a la resta de festivitats on s'utilitzen animals, com per exemple la Cavalcada dels Reis Mags.

Guanyar Alcoi buscarà el consens de la resta de partits per a crear un protocol que assegure el benestar animal en les festivitats municipals. La demanda es posarà damunt la taula en el plenari del 25 de març, i a ella es podria adherir l'Observatori de protecció animal o altres col·lectius que puguen estar interessats.

El reglament proposat per Guanyar hauria de garantir entre altres coses que els animals disposen d'aigua per hidratar-se -sobretot en aquells dies especialment calorosos-, menjar si hi ha llargues esperes, cobertors o mantes en dies de fred, i un tracte digne per part de tothom.

A la plataforma ciutadana reconeixen que la utilització d'animals en festivitats com la Cavalcada de Reis o la Trilogia festera aporten "realisme i vivor", no obstant això "la participació d'aquests animals no pot fer-se a qualsevol preu i cal cuidar al màxim que aquests no participen, de cap manera, en situacions perjudicials o inadequades, perquè comporta un risc per a les persones i per als mateixos animals".