El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament prepara un operatiu per a prevenir incendis durant la imminent onada de calor

Grup de voluntariat d'ACIF / Foto arxiu. Perfil fabook d'Acif Alcoi

El regidor de transició ecològica, Jordi Silvestre, reconeix que l'operatiu que s'ha preparat respon al nivell d'alerta 2 en què ens trobem actualment, encara que està previst que l'operatiu continue actiu durant els pròxims mesos d'estiu.

Alcoi ja es prepara per a l'arribada d'una onada de calor que podria fer pujar els nostres termòmetres fins als 35 graus. Després que l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències haja alertat als ajuntaments pel risc d'incendis forestals, el consistori alcoià disposa d'un operatiu per a afrontar aquesta situació.

El regidor de transició ecològica, Jordi Silvestre, reconeix que l'operatiu que s'ha preparat respon al nivell d'alerta 2 en què ens trobem actualment, encara que està previst que l'operatiu continue actiu durant els pròxims mesos d'estiu. Tant la policia local com la nacional tindran assignades una sèrie de zones per a fer tasques de vigilància. A ells se suma la coordinació amb el cos de voluntariat de Protecció Civil, Acif, la Creu Roja i el grup 30 Charlie Alpha. A tots aquests efectius s'han de sumar 65 jóvens voluntaris incorporats a les brigades municipals de vigilància forestal d'Ibi, que durant els mesos de juliol i agost vigilaran la zona del Barranc dels Molins, el vessant iberut del parc natural de la Font Roja.

"Tots ells tenen assignades una sèrie de zones, amb la coordinació que es realitzarà des del departament de Medi Ambient" reconeix Silvestre. En aquest sentit, s'ha creat un grup de Watsap entre tots els agents implicats per a fomentar la immediatesa en cas que es produisca qualsevol incident. El regidor puntualitza que no s'espera que les nostres comarques entren en el nivell 3 d'alerta, en part gràcies al vent que bufa de llevant, que farà que les temperatures més elevades es registren més cap a l'interior de la província.

Vols de vigilància i un miler d'efectius preparats en tot el País Valencià

Des de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències s'han previst durant els pròxims dies vols diaris de vigilància que recorreran tot el País Valencià. A més, al voltant d'un miler d'efectius que coordinarà l'Agència estarà en disposició d'actuar en el cas que fos necessari.

En concret, aquest dispositiu està format per 56 unitats Forestals més 6 helitransportades i 45 autobombes atesos per una dotació diària de 370 bombers. A això cal sumar 9 helicòpters (2 de coordinació i 7 d'extinció), 9 avions (7 de terra i 2 amfibis), 459 persones adscrites al servei de vigilància preventiva repartides entre 66 observatoris forestals.

                                                      Alcoi es troba en la zona 5 de risc d'incendis forestals, amb un nivell alt de preemergència.