El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament prepara un pla estratègic per a dinamitzar les polítiques de joventut en Alcoi

El divendres 22 de novembre a partir de les 18 h s'ha convocat una jornada de portes obertes al CCJ per a presentar a la ciutadania tots els nous serveis del centre, així com un avançament del qual serà el Pla jove d'Alcoi 2020-2024.

Pla jove d'Alcoi 2020-2024. Aquest és el document cridat a definir les polítiques dirigides a jóvens d'Alcoi per als pròxims anys. S'espera que aquesta nova estratègia es comence a abordar de manera participativa a partir de gener de 2020 i que siga a l'estiu quan el document ja acabat es puga començar a aplicar.

El divendres 22 de novembre s'ha convocat un encontre amb la ciutadania per tal de presentar amb més detall el pla. Serà a les 18 h en el Centre Cervantes Jove, un espai on ja es deixa veure el canvi de les polítiques municipals adreçades als jóvens. "Volem que es convertisca en un espai de referència per als jóvens", ha afirmat la regidora María Baca, qui distingeix les dues marques amb què començarà a operar el CCJ a partir d'ara: 'Espai jove' i 'Club jove'.

L'Espai jove està pensat com un punt on poder trobar informació per a realitzar diferents tipus de tràmits, com ara tramitar el carnet jove, o el del servei de Transport Universitari (STU); trobar informació i assessorament sobre formació complementària, beques, voluntariats; o també ajuda per a trobar feina, muntar un negoci propi o adquirir un habitatge. El Club jove donarà continuïtat a allò que es portava oferint al CCJ, és a dir tota la programació lúdica i d'oci a través de tallers, exposicions, tornejos...

La regidora María Baca i un dels tècnics del departament de Joventut expliquen en el següent vídeo els nous serveis per al CCJ, així com els canvis que estan per venir en les polítiques juvenils en Alcoi.