El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament reactiva els contenidors soterrats a l'esquena del Centre Cultural

Amb aquests ja són 4 punts de contenidors soterrats al centre de la ciutat, que es poden utilitzar tot el dia. A la resta de punts es mantenen els contenidors de posar i traure que es col·loquen tan sols en horari nocturn.

Dins de l'acord de l'Ajuntament amb l'empresa concessionària de l'arreplegada de brossa està el compromís de reparar tots els contenidors soterrats de la ciutat. I així, s'acaben d'activar de nou els contenidors soterrats de l'avinguda País Valencià d'Alcoi, a l'esquena del Centre Cultural Mario Silvestre. Segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez, s'ha reemplaçat tota la maquinària elèctrica interna dels contenidors i s'ha arreglat el fossat perquè tinguen de nou ús normal. Són cinc contenidors que accepten restes, paper i envasos. I a banda queda el contenidor de vidre, que no encaixava amb els soterrats però ha d'estar en el mateix grup.

Així ja són 4 els punts de contenidors soterrats que hi ha al centre de la ciutat, amb el de la plaça d'Espanya, al Mercat de Sant Mateu i a la zona dels jutjats. A la resta de punts es mantenen els contenidors de llevar i traure, temporals, que tan sols es posen a la nit en horari de tirar la brossa. És un projecte pilot que es va posar en marxa a finals d'octubre, i que de moment està tenint bons resultats, segons el regidor de Medi Ambient.

Una paperera al centre d'Alcoi, a mitjan matí.

Jordi Martínez reconeix que encara queda algun punt on les papereres s'omplin durant el dia perquè la gent no espera a l'hora de tirar la brossa, però explica que mantenen les campanyes informatives cada cert temps perquè els veïns estiguen informats del nou sistema. També es fan sondejos als ciutadans per a saber com funciona l'aplicació d'aquest sistema i s'arrepleguen suggeriments a estudiar. Per exemple, Jordi Martínez explica que els majors han mostrat alguna queixa per l'horari, massa de nit per a ells en hivern, i en aquest sentit estan estudiant alguna modificació.