El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’Ajuntament recorda que no pot albergar pancartes pel pla de protecció i anuncia que destinarà un espai per publicitat estàtica

Malgrat tot l’Ajuntament ha anunciat que disposarà d'uns nous emplaçaments de publicitat estàtica i podrà oferir a les entitats col·locar allí els anuncis d'interés general.

El consistori s'havia negat a col·locar una pancarta per el 8M després d'una sol·licitit escrita per part del Col·lectiu 8 de Març. Ara expliquen que hi ha una ordenança de publicitat a nivell local que cal complir i que no es permetrà la col·locació de cap mena de cartell en cap edifici municipal.

Esta mateixa setmana, el Col·lectiu 8 de Març denunciava que l’Ajuntament d’Alcoi s’havia negat a col·locar una pancarta pel Dia de la Dona. La negativa s’anunciava per via escrita tant sols un dia abans. Explicaven al comunicat que altres associacions i entitats havien tingut problemes semblants mesos enrere, i que en alguna ocasió s’havia pogut solucionar.

Com a resposta, l’Ajuntament ha recordat que “no permetrà la col·locació de cap mena de cartell o anunci de la classe que siga en cap edifici municipal, ni façanes, murs o tancaments ni la col·locació d'anuncis penjants travessant la via pública en el centre de la ciutat per a complir amb la normativa vigent, en aquest cas l'homologació i pla de protecció del centre històric”.

Recorden que cal respectar l’ordenança de publicitat a la ciutat i que "amb caràcter general queda prohibida la instal·lació de banderoles i banderoles en els edificis catalogats. Tret que la seua instal·lació harmonitze amb l'edificació i no altere les condicions arquitectòniques d'aquest". La citada ordenança de publicitat especifica que per exemple per a ocasions especials l'Ajuntament podrà autoritzar la col·locació de publicitat en pals de llum, però hem de tenir en compte que no serà en el centre històric, ja que el pla especial de protecció no ho permet.

Si alguna associació vol col·locar algun tipus de pancarta o banderola en un edifici municipal, haurà de sol·licitar-lo per escrit. Des del consistori asseguren que “s’haurà de tenir en compte que no es podrà col·locar ni en el centre històric que compta amb el pla de protecció ni en cap edifici municipal que estiga en el catàleg d'edificis protegits”.

Malgrat tot l’Ajuntament ha anunciat que disposarà d'uns nous emplaçaments de publicitat estàtica i podrà oferir a les entitats col·locar allí els anuncis d'interés general.

La realitat és que amb anterioritat l’Ajuntament sí ha col·locat pancartes. El canvi es deu a que des del consistori van observar cap a finals del 2021 que s'estava fent un abús de col·locació de pancartes i elements anunciadors, concretament en la façana de l’Ajuntament: “Estàvem contradit-se molt amb l'ordenança i ho estàvem incumplint durant molt de temps. I vàrem plantejar la necessitat de que calía fer-ho complir començant per nosaltres mateixos des de l'Ajuntament. A l'hora volem buscar altres formules de comunicar esdeveniments però no de la forma que s’estava fent fins el moment”, ha explicat Raúl Llopis, regidor de Cultura. I ha assegurat que esta va ser la primera petició de l'any, i qeu la negativa no respón al fet concret de que fós el 8M. Llopis assegura que no es col·locarà niguna pancarta més d'estes característiques i ha explicat que estan pendents de la col·locació de 'Mupis' nous i que amb aquest material es podà donar suport de difusió de missatges per a comunicar accions per part de les diferents entitats.