El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'ajuntament recorrerà a la via judicial si no rep la cessió gratuïta de la plaça Benissaidó

La plaça Benissaidó no disposa de senyalització per a delimitar les places d'aparcament.

El desenvolupament d’aquesta zona urbana és propi dels anys 80, i per tant s'acull a les normes urbanístiques anteriors al Pla General de 1989. Açò ajudaria a entendre les traves legals que està trobat l'Ajuntament per a aconseguir la titularitat de la plaça.

L'alcalde Toni Francés ha sigut clar respecte al futur de la plaça de Benissaidó; els propietaris d'aquesta zona "han de cedir gratuïtament la seua titularitat per les bones o per les males". Aquesta demanda ve motivada per les queixes veïnals de la zona, on l'Ajuntament no pot dur a terme tasques de manteniment per no ser de la seua propietat.

Els veïns de la plaça Benissaidó han escenificat les demandes al plenari municipal d'aquest 25 de març, on han trobat el suport unànime de tots els grups polítics. Entre les queixes es troba una inexistent senyalització dels aparcaments, una il·luminació deficient, nombrosos clots a les voreres, creixement incontrolat de la vegetació, i acumulació de residus. La situació ha assolit aquest punt per l'aparent deixadesa dels propietaris, hereus de Francisco Blanes, la família del qual ha ostentat la propietat de la plaça des de la dècada dels 80.

L'Ajuntament ha plantejat dues opcions als propietaris: encarregar-se del manteniment de la zona ells mateixos, o cedir-la gratuïtament a l'administració. Els veïns inclús han plantejat la possibilitat que la plaça es tanque per a l'ús privat d'aquells que allí hi viuen, una alternativa que el govern descarta diametralment.

Francés ha avançat que l'equip de govern es tornarà a reunir amb els propietaris per a incidir en la necessitat de cedir l'espai, un acord que, en cas de no tancar-se, suscitaria l'inici d'un contenciós administratiu. Aquesta postura també l'han defés els portaveus del PP i Guanyar Alcoi en el plenari. No obstant això, l'alcalde s'ha mostrat partidari de solucionar la situació abans d'arribar a la via judicial, tot per no dilatar en el temps aquest procés.

El portaveu dels veïns llig la moció en el plenari d'aquest 25 de març.