El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament recorrerà la sentència que anul·la l'ordenança de peatonalització

Sant Llorens, hui.

Es manté la peatonalització amb una "peculiaritat": continuaran tramitant-se les multes, però no es cobraran fins que no es resolga el procés judicial.

Com els ha avançat ARAMULTIMÈDIA, una sentència del Tribunal Superior de Justícia ha declarat la nul·litat de l'ordenança de peatonalització d'Alcoi i l'acord plenari on es va aprovar. La sentència no es ferma i es pot recórrer, i com era d'esperar, l'Ajuntament ha anunciat que presentara un recurs.

El regidor de mobilitat Jordi Martínez destaca que "la sentència no qüestiona la peatonalització, destaca un defecte de forma però no de fons". Així que recorreran i mentre es resol el procés judicial la peatonalització es manté, "però amb una peculiaritat: les sancions que es puguen produir a partir d'àrea es comunicaran i tramitaran, però no es cobraran fins que no tinguem sentència ferma".

El regidor Jordi Martínez en la roda de premsa de hui.

 

 

I com és un defecte de forma, des del consistori confien que arreglant-lo puguen continuar endavant. 

La sentència diu que en l'exposició pública prèvia l'Ajuntament no va posar a disposició "els documents necessaris, clars, concisos, i que reuniren tota la informació precisa per a poder pronunciar-se sobre la matèria". En concret diu que tan sols es va presentar un esborrany de l'ordenança en determinades zones amb un plànol general i no concret de les zones d'actuació, "sense cap informe tècnic ni memòria justificativa".

Jordi Martínez reconeix que eixa primera exposició pública era tan sols "una declaració d'intencions", però assegura que "després de vora una vintena de reunions amb col·lectius i partits polítics", i abans de l'aprovació plenària, es va fer una segona exposició pública "que sí constava de tots els documents". També han dit açò a la justícia, però la sentència no comparteix l'argumentació i considera que "la consulta pública es realitzarà amb caràcter previ a l'elaboració del projecte".

Així que s'ha de tornar a exposar públicament amb tots els documents, i almenys dos vegades, una abans de configurar el text, i altra abans d'aprovar-lo en plenari. Jordi Martínez diu que la primera serà la pròxima setmana, durant un termini de 10 dies, i on la gent podrà presentar al·legacions.

De totes maneres, no serà l'ordenança definitiva. Jordi Martínez explica que han de fer una ordenança de Zona de Baixes Emissions, una obligació per normativa europea, i en eixa ordenança s'integrarà també la normativa de la peatonalització amb possibles canvis d'adaptació. Jordi Martínez diu que confien "que el procés de fer l'ordenança siga més ràpida que la justícia", i així tindrien una nova normativa que anul·laria la que es debat en el procés judicial.