El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament recorrerà la sentència que condemna per assetjament a l'ex cap de la policia local d'Alcoi

Els fets denunciats es remunten a 2012, quan José Luis Guerrero (policia en comissió de servei i nomenat cap de policia per decret) hauria relegat a Carlos Martín a exercir funcions impròpies del seu càrrec, a pesar d'haver assolit aquest últim la plaça d'intendent per oposició.

Recentment coneixíem que un jutjat d'Alacant havia condemnat a l'excap de la Policia Local d'Alcoi, José Luis Guerrero, a indemnitzar amb 23.341 € a un altre cap de la policia, Carlos Martín, per delictes d'assetjament i lesions. Ara, -en ser l'Ajuntament d'Alcoi responsable civil subsidiari en el cas- el govern local ha anunciat que s'adherirà al recurs presentat contra aquesta sentència.

Des del govern local es neguen a valorar una decisió judicial entre funcionaris, i limiten la seua actuació adherir-se al recurs presentat. Recorden també que la responsabilitat subsidiària és una conseqüència habitual en aquesta mena de processos, que es dóna "en tots els judicis que hi ha hagut entre funcionaris a Alcoi o entre funcionaris i Ajuntament, el Consistori ha de fer front als pagaments que es decreten si el funcionari en qüestió no és solvent".

Els fets denunciats es remunten a 2012, quan el condemnat hauria relegat a Carlos Martín a exercir funcions impròpies del seu càrrec. Tot a pesar que Martín venia exercint de cap de la Policia local des de 2007, després d'haver aprovat la seua plaça com a intendent amb anterioritat, i que José Luis Guerrero va ser destinat a Alcoi en 2012 en comissió de serveis, desbancant a l'anterior cap gràcies a un decret del govern local.

Crítiques populars

El portaveu del PP, Quique Ruiz, considera especialment greu aquesta sentència, que condemna per un delicte penal a un policia "imposat directament" pel llavors regidor Jordi Martínez per a dirigir la Policia Local. "Va haver-hi una decisió política per la qual Martínez va col·locar com a cap a una persona a la qual la Justícia atribueix ara delictes d'assetjament i lesions", assenyala el portaveu del PP.

Els socialistes culpen el PP de què s'haja arribat a estes situacions que "per a res són agradables". Atribueixen als regidors populars d'anteriors governs l'obertura d'expedients a policies locals de manera incorrecta, així com facturacions dubtoses d'efectius al mateix Ajuntament, les quals haurien provocat "una situació límit en eixe departament". Alberto Belda, regidor de personal, demana al PP que "reflexione sobre la situació que va deixar en la Policia i que ha afectat governs posteriors".