El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament reorganitza al funcionariat en torns o teletreball

El regidor de recursos humans, Alberto Belda, agraeix al funcionariat per "contribuir a l'aïllament social que estem demanant a tota la societat". Amb les mesures preses es vol garantir el normal funcionament dels serveis essencials, al mateix temps que es mira per la seguretat i la salut dels treballadors municipals.

L'Ajuntament d'Alcoi ha publicat el decret on es concreten les mesures que des de divendres 20 de març s'apliquen al funcionariat del consistori alcoià durant aquest estat d'alarma. L'objectiu de les mesures aplicades és donar flexibilitat a la plantilla, i vetllar per la seguretat sanitària dels treballadors, però sempre garantint els serveis essencials que s'han d'oferir. "Com a administració pública hem de donar exemple", assegura el regidor de recursos humans, Alberto Belda.

Així, els treballadors municipals, de manera consensuada amb la regidoria a la qual pertanyen, podran organitzar l'horari laboral per tal d'evitar "la confluència simultània de tots els empleats". En els casos que siga possible, també es pot treballar a distància. Per a establir els torns, es considera personal preferent qui tinga a càrrec menors de 12 anys, majors dependents, reconeixement de minusvalidesa o ser empleat del grup de risc. Si es donara el cas que el centre de treball ha tancat o està en suspensió temporal d'activitats, el treballador serà reubicat en altre centre si es considera imprescindible.

També es poden demanar permisos per assumptes propis, vacances o excessos de còmput, que es concediran depenent de les necessitats de cada departament. I atenció, per què "aquells empleats que sol·liciten cinc dies consecutius de permís fins al pròxim dia 30 d'abril, seran recompensats amb un dia addicional per excés de còmput". El consistori no descarta "depenent de l'escenari", estudiar períodes de permisos forçosos.

A més d'evitar la confluència de gent, també es recomana al funcionariat que evite fer peticions en format paper, i cal fer-ho per conducte digital.

Les mesures estaran actives almenys fins al 31 de març, tot i que poden variar ampliar-se depenent de com evolucione la crisi. Alberto Belda agraeix al funcionariat "la seua implicació i comprensió per continuar funcionant i prestant els serveis que la ciutadania necessita".