El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament rep una subvenció de 93.000 € pel caràcter innovador de la futura Entença

L’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) ha atorgat aquest finançament en reconeixement pels avanços fets per Alcoi en matèria d'Smart City. El projecte ha rebut la segona quantia més elevada de les 9 ajudes atorgades per l'AVI, a més de ser l'única iniciativa nascuda d'un Ajuntament.

«Street Lab Na Saurina d'Entença», aquest és el títol del projecte Smart City que l'Ajuntament ha projectat per al carrer Entença i que ara ha rebut finançament per part de l'AVI. Els responsables del projecte asseguren que amb l'Street Lab "es concep el carrer com un laboratori, on es poden provar solucions noves sota condicions urbanes reals". La part subvencionada contempla la primera fase del projecte, és a dir, la planificació, disseny i organització del futur ús del laboratori i la dotació dels mitjans necessaris per a la seua futura explotació.

L'alcalde Toni Francés recorda que aquest serà "el primer projecte Smart City en el que participaran les nostres dues universitats: Universitat Politècnica de València i Universitat d'Alacant, que dissenyaran, conjuntament amb els tècnics municipals, el model de carrer intel·ligent per a Entença i posaran en marxa el projecte pilot amb el desplegament de la infraestructura i equipament necessaris".