El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’Ajuntament reprova el pas de la Gürtel per Alcoi amb els vots en contra de PP i Ciutadans

Rafa Miró mostra els casos de corrupció de Podem mentre Jordi Sedano escolta al fons de la imatge / R. Lledó
Jordi Sedano ha "jurat" que "no té res a veure amb l'organització d'aquest acte". Rafa Miro ha apuntat que a Guanyar "saben que l'acte no va estar organitzat pel PP d'Alcoi"

Guanyar ha destacat en la seua moció que "la institució que representa als ciutadans no hauria de retribuir amb diners de tota la ciutadania a persones implicades en aquests actes pagats de forma il·legal i a canvi pels quals es beneficiava a empresaris corruptes". Un dels arguments que ha emprat Sedano ha sigut l'ambigüitat de la moció dient que "no parlen clar". Sedano també ha contestat a Guanyar dient que "saben que no hi ha res". En el seu particular al·legat, l'actual portaveu de Ciutadans ha apuntat que "jo sóc honrat i no vaig a permetre cap tonteria" perquè "si a algú li dóna asco la corrupció és a mi"

Al plenari municipal d'Alcoi d'aquest dilluns 25 de juny també ha aparegut el Cas Gürtel. Concretament ha sigut amb una moció presentada per Guanyar Alcoi en la que es recordava la sentència que demostra que el míting del 5 de març de 2008 al Teatre Calderón fou pagat "de forma il·legal". Aquest va costar 5.067 euros. En la moció s'ha demanat, entre altres acords, "reprovar públicament als qui en el moment de l'organització dels actes que acreditadament s'ha demostrat van estar finançats de forma il·legal a canvi de beneficis a empresaris corruptes, i participant dels mateixos, ostentaven càrrecs amb responsabilitats públiques o orgàniques al Partido Popular". Tots els grups han votat a favor de la moció a excepció del PP i Ciutadans.

En aquest acte electoral participaren Federico Trillo, com a cap de llista per la província d'Alacant, Francisco Camps, President de la Generalitat Valenciana en eixe moment, l'ex alcalde Miguel Peralta, coordinador d'aquesta campanya a la província d'Alacant i també qui era l'Alcalde d'Alcoi i president del PP a Alcoi, Jordi Sedano. El debat de la moció, que finalment ha eixit endavant, ha començat amb les crítiques de Guanyar cap als participants d'aquell míting. L'únic que encara forma part de la corporació és Jordi Sedano, ara com a portaveu de Ciutadans.

Guanyar ha destacat en la seua moció que "la institució que representa als ciutadans no hauria de retribuir amb diners de tota la ciutadania a persones implicades en aquests actes pagats de forma il·legal i a canvi pels quals es beneficiava a empresaris corruptes". Un dels arguments que ha emprat Sedano ha sigut l'ambigüitat de la moció dient que "no parlen clar". Jordi Sedano també ha contestat a Guanyar dient que "saben que no hi ha res" i ha "jurat" que "no tinc res a veure amb l'organització d'aquest acte". En el seu particular al·legat, l'actual portaveu de Ciutadans ha apuntat que "jo sóc honrat i no vaig a permetre cap tonteria" perquè "si a algú li dóna asco la corrupció és a mi".

El portaveu del Partit Popular, Rafa Miró, també ha parlat en la mateixa línia que Sedano. Ha atacat Guanyar dient que "davant la falta de projecte polític, sempre parlen de corrupció". També ha contestat la moció dels d'Estefania Blanes dient que "saben que l'acte no va estar organitzat pel PP d'Alcoi".

Per part del govern municipal el PSOE, també reproven aquesta moció i Jordi Martínez ha afegit que "els socialistes sempre volen que es conega la veritat" de la corrupció. El discurs d'Anna Climent, regidora de Compromís, ha estat el més benèvol dient que "ningú estem fora de la corrupció, però la diferència és com es gestiona eixa corrupció". Climent també ha incidit en que s'hauria de "clarificar" les persones que Guanyar demana que es reproven.

Més punts aprovats en la moció

Altres punts als quals s'han donat suport han sigut "instar a l'agrupació local del Partido Popular de Alcoy a què emeten un comunicat en el qual demanen disculpes de forma pública davant de la ciutadania".

En aquesta moció acceptada per majoria també es demana "fer arribar aquest acord al Partido Popular de la Comunitat Valenciana, al Partido Popular de la Província d'Alacant i a l'agrupació nacional del Partido Popular".

Acceptada la retirada de plaques de polítics imputats

No només Guanyar ha volgut parlar de corrupció al plenari municipal. Compromís també l'ha portada al plenari amb un prec sobre la retirada de plaques commemoratives en llocs públics de "polítics valencians imputats per casos de corrupció vinculats al desenvolupament de la seua tasca pública".

En el prec, Compromís ha demanat que es "valore que en un termini màxim de sis mesos es procedisca a la retirada de plaques o símbols commemoratius dedicats a polítics condemnats o tancats per corrupció (malversació, prevaricació, desviament de fons públics, ús il·legítim d'informació privilegiada, patrocini, suborn, extorsió, frau, etc.) en el desenvolupament de les seues tasques de servei i representació publiques". També es demanarà que es cree un llistat de les plaques en edificis públics per llevar-les si es dóna un cas de corrupció en un futur".

El govern municipal ha respost al prec dient que "està complint-se" perquè "quan una persona és condemnada és una deshonra que estiga present al poble".