El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament s'exposa a un judici pel presumpte pagament irregular d'hores extres a un funcionari

L'alcalde Francés, la regidora Zamorano i el regidor Martínez acumulen 12 denúncies penals en la causa.

El Sindical de Policia Local (SIPOL) ha denunciat repetidament a l'Ajuntament des de 2014 pel presumpte pagament irregular de 4.700 € en hores extres a un funcionari. El govern local considera que les denúncies responen a "una maniobra electoral, part d'una campanya d'assetjament".

La gestió del cos de Policia Local ha estat un dels maldecaps més sonats per al Govern Municipal durant les últimes dues legislatures. Un dels episodis d'aquesta particular guerra es remunta a l'any 2014, quan el sindicat de policies locals de la comunitat valenciana (SIPOL) va denunciar l'Ajuntament pel presumpte pagament irregular de 4.700 € en hores extres a un funcionari municipal. Després de 12 denúncies penals a diferents membres del govern, la causa passarà a mans de la jutgessa, qui haurà de determinar el sobreseïment de la causa o l'inici del judici oral.

Els representants de l'executiu local consideren que les accions del sindicat de policia responen a "una maniobra electoral, part d'una campanya d'assetjament per a acabar amb el govern". Així ho ha qualificat el regidor Jordi Martínez, qui acumula 5 denúncies d'aquesta causa pel temps que fou regidor de Seguretat. Segons Martínez, la denúncia inicial - al cap de policia local d'aquell moment i al cap de personal de l'Ajuntament- ha estat ampliada amb posterioritat a diferents membres del Govern per tal de fer coincidir les resolucions amb l'època electoral.

La regidora Lorena Zamorano és part denunciada en aquesta causa, concretament per la seua època com a regidora de Personal. Recorda que cap de les denúncies prèvies ha prosperat, i assegura que l'Ajuntament continuarà amb la seua defensa en considerar que no existeix cap indici de delicte. "El pagament de les hores extres es va fer d'acord al procediment que es segueix per a tots els funcionaris municipals; així ho demostra l'informe de secretaria que consta en autos" ha afirmat Zamorano.

L'alcalde Toni Francés ha acompanyat a Zamorano i a Martínez en roda de premsa per tal d'anunciar l'obertura del procediment abreviat en les diligències de la causa. Francés s'ha mostrat "orgullós" per la tasca dels membres del govern en aquesta matèria, així com "tranquil·líssim" per una gestió en què no tenen "res a amagar". Francés ha al·ludit als 300.000 € que destina anualment l'Ajuntament per a pagar hores extres als funcionaris, "per a tots els quals se segueix el mateix procediment".