El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament signa un conveni de col·laboració amb el projecte ECO-DIMONI

L'ECO-DIMONI és un projecte educatiu posat en marxa per professors i alumnes de l'IES Cotes Baixes que consisteix en el disseny i construcció de vehicles ecològics de baix consum per a la participació en proves internacionals.

 

El projecte d'automoció nascut a l'IES Cotes Baixes rebrà un finançament anual de 2.500 € per part de l'administració local.

Així ho ha anunciat el regidor Manolo Gomicia, en allò que suposarà la primera col·laboració formal de l'Ajuntament amb el projecte, i que segons preveu el mateix edil incrementarà la partida econòmica els pròxims anys.

Amb aquest finançament els encarregats del projecte reben suport de cara als preparatius de la Shell Ecomarathon Europe, una cursa que se celebra anualment en Londres i on participen alumnes d'arreu del món mitjançant el disseny, la fabricació i la conducció de vehicles utra eficients.

L'equip ECO-DIMONI ha protagonitzat importants èxits en aquesta proba durant les últimes quatre edicions, obtenint la primera posició en 2018 i 2016, una segona posició en 2017, i la tercera en 2015.

Un dels promotors del projecte i docent a l'IES Cotes Baixes, Enrique García, puntualitza que l'equip està treballant en el quart prototip del vehicle, construit amb fibra de carboni i un motor completament elèctric.

El director del centre, Fernando Sansaloni, ha recordat els 13 anys de vida del projecte, en què s'han invertit vora 200.000 €, i gràcies al qual es posen en valor aspectes com la "innovació i la transversalitat", ja que participen en el mateix alumnes de diferents graus del centre.

Moment de la signatura del conveni, amb l'alcalde d'Alcoi i el director de l'IES Cotes Baixes, Fernando Sansaloni.