El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’Ajuntament sol·licitarà a Conselleria obrir una línia d’italià a l’Escola Oficial d’Idiomes

També es proposa un B1 i B2 de valencià

Ha sigut gràcies a una declaració institucional davant de la demanda de diversos sectors com la industria tèxtil o plàstica de la zona, a més dels interesos propis acadèmics per part de la UPV i de la xarxa FP que realitzen intercanvis o Erasmus amb universitats italianes.

L’Escola Oficial d’Idiomes imparteix a dia de hui quatre idiomes: Valencià, Francès, Anglès i Alemà. Ara el Ple Municipal, mitjançant una declaració institucional, gràcies a la unanimitat de tots els partits, han aprovat sol·licitar a la Conselleria d’Educació, obrir una línia d’Italià, així com el nivell B1 i B2 de valencià.

L’italià és una demanda recurrent per part de la població d’Alcoi i la comarca des de distints àmbits. En primer lloc per la red industrial tèxtil i plàstica de la zona, que es mou a nivell internacional i entra, moltes vegades en contacte amb Itàlia.

Però també per qüestions més acadèmiques com els intercanvis de la xarxa FP o de la Universitat Politècnica de València, que té intercanvi d’alumnat i professorat amb universitat italianes, Erasmus i col·laboracions en investigació amb universitat d’allí.

A més oferir este idioma, també pot contribuir a millorar la formació dels professionals que a Alcoi es dediquen al turisme.

L’espai per obrir esta nova línia no és un problema, perquè l’edifici té a disposició noves aules i material.