El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Alcoi subscriu un conveni amb MicroBank per a reactivar l'autoocupació i l'activitat emprenedora

També s'obri una línia específica per a aquells emprenedors i mocroempreses que necessiten liquiditat per a superar els efectes de la crisi de la Covid-19

Amb la signatura d'aquest acord, s'estableix una línia de finançament d'1 milió, afavorint la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, persones amb discapacitat, amb especial atenció als col·lectius en situació de vulnerabilitat

L'Ajuntament d'Alcoi i MicroBank han signat un conveni de col·laboració per a facilitar el finançament de projectes empresarials a través de microcrèdits. Sobre la base d'aquest conveni, es finançarà la creació o ampliació de microempreses, negocis d'autònoms i projectes d'autoocupació amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament del teixit productiu.

La regidora d'Hisenda, Vanessa Moltó, destaca l'oportunitat d'accedir a crèdit en moments especialment complicats: "El conveni signat amb MicroBank permet que aquells emprenedors, que necessiten microcrèdits de fins a 25.000€, puguen accedir a ells. Des de l'Ajuntament d'Alcoi, en l'Àgora, es tutoritza el pla d'empresa d'aquests emprenedors i se'ls deriva quan l'informe és favorable. Pensem que són microcrèdits per a persones que és difícil que puguen accedir a una altra mena de finançament i que no requereix d'avals o garanties sinó de la confiança en l'emprenedor i la viabilitat del projecte".

Els beneficiaris seran professionals autònoms i microempreses amb menys de 10 treballadors i una facturació anual inferior a dos milions d'euros. Els projectes han de tindre un pla d'empresa i l'informe favorable de viabilitat elaborat per l'Ajuntament d'Alcoi.

El criteri de concessió de microcrèdits per part de MicroBank atén fonamentalment la confiança en la persona o l'equip que sol·licita el prèstec i la viabilitat del projecte, podent accedir persones mancades de garanties i avals. 

En virtut d'aquest conveni, l'Ajuntament d'Alcoi es compromet a detectar les necessitats de finançament, amb la finalitat de promoure l'autoocupació i l'establiment, consolidació o ampliació de microempreses i negocis d'autònoms i dirigir a les persones físiques o jurídiques assesorades per la corporació municipal a MicroBank perquè aquesta analitze i, si escau aprove, les sol·licituds de finançament.