El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament substitueix les papereres d'Entença per considerar-les poc funcionals

Model de paperera que serà substituït.

El carrer també ha sofert un esvoranc (socavón) durant els primers dies d'aquesta setmana, la qual cosa ha fet que s'haja de tallar la circulació al vial.

Poc més d'un any després que foren instal·lades amb motiu del projecte d'urbanització del carrer, l'Ajuntament ha decidit substituir les papereres d'Entença per unes altres de model més convencional. La poca funcionalitat de les papereres que ara es retiren ha motivat el canvi.

Els treballs de retirada van començar ahir dimarts i s'espera que abans que acabe la setmana ja estiguen totes les papereres canviades. "Les que ens van entrar en el projecte (d'urbanització del carrer) no eren funcionals", reconeix la regidora d'Urbanisme, Lorena Zamorano, qui apunta a dificultats en els treballs de neteja d'aquestes. De fet, alguns partits de l'oposició ja havien qüestionat la idoneïtat d'aquest mobiliari urbà.

El consistori va valorar diverses opcions per tal d'adaptar la seua funcionalitat, però al final s'ha optat perquè siguen substituïdes. Les que ara s'instal·len corresponen al conegut com 'model Alcoi', present des de fa anys en altres indrets de la ciutat.

L'Ajuntament es planteja donar-li un altre ús a aquests elements del mobiliari urbà que s'estan retirant, per exemple com a grans cossiols, una utilitat que a la vista de les dimensions del receptacle pareix més adient. De moment seran dipositades al magatzem municipal, a l'espera que es decidisca què fer amb elles.