El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’Ajuntament torna a incentivar la creació de comerç al centre històric d'Alcoi

L’Ajuntament torna a incentivar la creació de comerç al centre històric d'Alcoi
Disposarà de 150.000 € per ajudes, seguint les mateixes línies de subvenció de l’any passat

Les línies de subvencions creades l’any passat per a incentivar el comerç al centre històric d'Alcoi, tornaran a satisfer als comerços aquest any. Aquestes subvencions són compatibles amb altres subvencions municipals com «INMPULS».

Els alcoians tornen a tindre l'oportunitat de rebre ajudes per obrir activitats econòmiques al centre d'Alcoi. L’ajuntament tindrà les mateixes dues línies de subvenció, creades per la Regidoria de Comerç, amb l’objectiu d’incentivar la creació de comerç al centre històric d'Alcoi.

Aquestes ajudes es donen per una banda, per a la rehabilitació de locals i per altra, a obertures de negocis i a més són compatibles amb altres subvencions municipals com «INMPULS».

L’ajuda per l'obertura de negocis pot arribar als 3000 euros i per a poder accedir, es demana un contracte de lloguer de mínim 1 any o un contracte de compravenda d'un local al centre de la ciutat, entre els que aquest s'inclou com a novetat que puga estar al Mercat de Sant Mateu. Però no sols això, també es demana, haver sol·licitat la llicència d'obertura.

I l’ajuda per a la rehabilitació de locals pot arribar a subvencionar el 70% de les obres fins a un màxim de 10.000 euros, sempre que aquestes estiguen destinades a convertir l'espai en un lloc per fer activitat comercial. I com a novetat, es podrà dur endavant l'adequació de locals comercials encara que no s'exercisca activitat econòmica en l'establiment, sempre que siga amb finalitats de promoció, culturals, turística.

La regidora de Comerç, Vanessa Moltó, diu que “després de la bona acollida de l'any passat, aquest any repetim, ja tenim prop de 20 iniciatives que s'han interessat, inclús abans d'aprovar les ajudes. Ara, els ciutadans tenen l'oportunitat d'obrir, específicament, negocis al centre d'Alcoi amb ajuda municipal tant per la mateixa obertura com per a rehabilitar el local. És una oportunitat que cal aprofitar i convidem, a tots els que puguen estar interessats, a preguntar en l'Oficina de Comerç, ubicada al carrer Sant Francesc, com més prompte millor perquè els done temps a tramitar la documentació necessària”.

Perquè quede clar, la zona que cobreix aquestes subvencions, engloba quasi 12 hectàrees, i s'articula entorn del carrer Sant Francesc. Els seus límits nord i sud són la plaça d'Espanya i La Glorieta, respectivament, mentre que el carrer Sant Nicolau, que connecta ambdues, és el límit. Cap a l'oest, l'àmbit s'estén fins al carrer Roger de Llúria. Des d'un extrem a un altre, i pivotant en La Glorieta, els principals eixos de la zona són, al costat dels esmentats carrers Sant Nicolau i Roger de Llúria, els carrers Sant Josep i Sant Francesc. En adreça perpendicular a les anteriors, destaquen el carrer Sant Llorenç i l'Avinguda País Valencià. Dins de la trama urbana, en aquest àmbit destaca l'existència d'un entramat de places, des de la plaça d'Espanya, a la plaça de Dins, la plaça Pintor Gisbert, la plaça Ramón y Cajal, la plaça Les Gallines o la placeta de la Creu Roja.