El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament trau a licitació el pont de Serelles

Imatge d'arxiu de la urbanització de Serelles.

El pressupost és de quasi 2,5 milions d'euros, que eixiran de l'aval requisat a l'empresa Luxender. Ara s'obri el termini per a presentar propostes, i una vegada licitat, el termini per a construir-lo és de 9 mesos.

S'ha obert el termini perquè les empreses interessades presenten les seues ofertes, que poden proposar rebaixes al preu establit: 2 milions d'euros més IVA. S'han de basar en el projecte redactat per l'UTE de les empreses Icimed i Degree of Freedom Engineers, i que ha suposat una inversió de 90.000 euros. Es preveu un pont de 96 metres, amb dos eixos de suport, que unirà la urbanització amb la piscina municipal José Trenzano. "L'amplada del taulell en la part superior serà de 12,50 metres, i la secció funcional s'estructura amb dues voreres de 2,85 metres cadascuna, dues calçades de 3 metres i un carril bici de 2,55 metres. En el taulell també hi haurà enllumenat públic i canalització de serveis com aigua potable i comunicacions", expliquen des del consistori.

Un nou pont per a Alcoi que, com diu el regidor Manolo Gomicia, "donarà accés a la zona de Serelles però també ajudarà a la connectivitat entre barris en general". Una vegada adjudicat, el termini d'execució és de 9 mesos.

La urbanització de Serelles ha estat envoltada en polèmica, després que l'urbanitzador la deixara sense acabar. L'Ajuntament va recórrer a la via judicial per retirar la condició d'agent urbanitzador a Luxender i poder acabar d'urbanitzar la zona. De fet, els diners per a pagar el pont eixiran de la fiança de 3,7 milions que l'Ajuntament no va tornar a l'empresa.