El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Alcoi ha informat Conselleria per l'afecció que la futura planta fotovoltaica de Penàguila té en la zona del Molinar

Segons el regidor, es va destacar l’afecció sobre terrenys forestals i la necessitat de que s’acompleixen determinats requisits.

Des del consistori destaquen la necessitat de buscar alternatives per a poder fer la descarbonització i asseguren que les plaques solars son una bona alternativa. Destaquen també que van informar sobre l'impacte que la línea elèctrica tindria sobre les zones per les que discorre.

La Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció d'Alcoi ha presentat al·legacions a les centrals fotovoltaiques instal·lades als termes municipals de Benifallim i Penàguila. Una de les línies elèctriques, la que ve des de Penàguila, passaria fins al polígon Santiago Payà, a Alcoi, que travessaria tota la partida del Regadiu, el pinar d'Asensi i el Conjunt Històric del Molinar. Denuncien l’impacte que tindria sobre distintes zones a nivell paisatgístic i medioambiental, especialment la Zona Especial Protecció per a les Aus (ZEPA).

Jordi Silvestre, regidor de transició ecològica, ha explicat que l’Ajuntament també va fer en el seu moment l’informe corresponent que van demanar des de la Conselleria de Medi Ambient i  Territori: “Vam contestar en un informe on parlàvem de l’afecció ambiental segons normativa, però moltes de les aportacions anaven molt en la línia al que diu la Colla Ecologista La Carrasca”.

Segons el regidor, es va destacar l’afecció sobre terrenys forestals i la necessitat de que s’acompleixen determinats requisits. També es va parlar de que discorre per diverses vies pecuàries i per la zona ZEPA, afectant a l’avifauna. A més es va destacar l’afecció sobre la zona del Barranc de la Batalla i sobre el paisatge protegit del riu Serpis.

Des del consistori son conscients de que si cal una descarbonització, cal buscar alternatives, i que la col·locació de plaques fotovoltaiques és una d’elles: “Hi ha que potenciar que la gent es col·loque plaques solars a les seues cases, però amb això no és suficient, calen altres instal·lacions i hem de tindre clar que han d’ocupar part del territori i afectar al paisatge d’alguna manera”.