El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament vol convertir el Camí 40 en un gran centre museístic

L'antic asil, al Camí 40

L'Ajuntament d'Alcoi projecta un gran museu amb quadres de pintors alcoians, el museu de Camilo Sesto, i la sala La Capella. 

Vol rehabilitar l'antic Asil per què albergue una pinacoteca de pintors alcoians de l'últim segle. I a la casa del capellà s'instal·laria el Museu de Camilo Sesto. Juntament amb la sala d'exposicions la Capella seria "un gran complex cultural". El projecte suposaria una inversió d'1,6 milions d'euros i ara busquen finançament europeu.

És un dels nous projectes presentats per l'Ajuntament d'Alcoi: la creació d'una pinacoteca alcoiana a l'edifici de l'antic asil, en desús des de fa quatre dècades. L'asil es troba en el Camí 40, illa coneguda per albergar la seu d'algunes associacions i la sala d'exposicions La Capella. Ara l'ajuntament vol dotar de contingut la resta d'edificis, amb una rehabilitació de l'asil i poder exposar allí quadres "de l'època de major projecció de la pintura alcoiana. Cal tindre en compte que a eixa època pertanyen artistes de la talla d'Antonio Gisbert, Fernando Cabrera, Emilio Sala, Francisco Laporta, Lorenzo Casanova i Adolfo Durá, entre altres, i tots ells es van convertir en referents i van engrandir la pintura de l'època, a vegades fins i tot traspassant fronteres".

Així, la pinacoteca estaria al costat de la sala d'exposicions en La Capella, ja rehabilitada; i del Museu de Camilo Sesto que es vol instal·lar en la zona que era la casa del capellà. "Un gran complex cultural de projecció tant nacional com internacional, de fàcil accés i ben comunicat, i que a més es troba molt prop del Centre de la ciutat, on se situen diferents museus i sales expositives, la qual cosa permetrà consolidar el corredor cultural fins a la Zona Alta", asseguren des del consistori, des d'on avancen també que el projecte necessita una inversió d'1,6 milions d'euros i que es busca finançament europeu. Cal tindre en compte que l'edifici, de 1.500 metres quadrats, es troba en molt mal estat de conservació després de vora 40 anys sense ús, segons confirmen des de l'Ajuntament.