El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament xifra en 2 milions d'euros la inversió municipal en la lluita contra la COVID-19

Quasi 900.000 euros són d'ajudes dins del pla ReactivAlcoi. La resta inclou diverses accions com la compra de material de protecció, o de sistemes de controls d'aforaments.

L'Ajuntament d'Alcoi fa balanç dels diners invertits aquest 2020 en la lluita contra el coronavirus i assegura que, en general, s'han destinat més de 2 milions d'euros. L'alcalde d'Alcoi Toni Francés diu que "la Covid 19 ha provocat una crisi econòmica i social que ha requerit els esforços de totes les administracions per a tractar de pal·liar els seus efectes. Des de l'Ajuntament ens bolquem des del primer dia centrant tots els nostres esforços en la ciutadania per a tractar d'atendre aquesta situació tan complicada. Hem dedicat més de 2 milions d'euros per a les persones que estan patint aquesta greu crisi i continuarem treballant per a la reactivació de la ciutat en tots els àmbits, posant sempre per davant la salut i seguretat de les persones".

Així, l'Ajuntament ha facilitat les següents xifres en aquests detalls.

  • 45.800 euros per adquirir material de protecció i desinfecció.
  • 234.197 euros per a contractacions de reforç de personal.
  • 130.563 euros en treballs de manteniment, obres i mobilitat especial.
  • 196.303 euros en l'adquisició de sistemes de control d'aforaments, mobilitat i teletreball.
  • 426.000 euros en "ajudes socials extra". Ací inclouen una ajuda de la Generalitat de 59.000 euros per a facilitar habitatge a persones especialment vulnerables i afectades directament per la COVID-19.
  • 31.100 euros per ajudes directes al comerç amb la compra de material "com hidrogel o l'adquisició de roll up i banderoles de la campanya per a fomentar el comerç i hostaleria local".
  • 896.559,72 euros en ajudes ReactivAlcoi, amb diverses línies.
  • Altres mesures, com l'ajornament en el pagament voluntari d'impostos com el de circulació, fem, guals o quioscs; o l'ajornament de l'IBI a novembre. Tampoc s'han cobrat taxes pels serveis no prestats, com les escoles municipals, conservatori o escoles esportives. S'han suspés les taxes de terrasses i vetladors el 2020, així com la taxa d'ocupació per la venda al carrer.