El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'alcalde de Gandia paralitza el trasllat de l'escultura de Miró en arribar a un acord

Torró a visitat a Miró al Mas de Sopalmo./ AM
Alcalde i artista s'han donat dos mesos per consensuar una nova ubicació

El batlle de Gandia Arturo Torró ha mantingut un encontre "cordial" amb Antoni Miró al Mas de Sopalmo. Durant les dues hores de conversa s'ha decidit paralitzar de moment la re-ubicació de l'obra '25 d'abril 1707' d'Antoni Miró fins a arribar al consens i trobar un nou indret en un termini de dos mesos. Si passat aquest temps no hi ha acord, ambdues parts es tornaran a reunir

Ara fa uns dies es van fer públiques les intencions del batlle de Gandia Arturo Torró de canviar de lloc l'estàtua de l'alcoià Antoni Miró titulada '25 d'abril 1707', ubicada encara avui a la redona de l'entrada nord de la capital de la Safor.

Miró no va ocultar el seu malestar des del primer moment per aquest fet, sent així que no se li havia demanat permís ni tan sols se li havia informat. És per això que, uns dies després, l'alcalde de Gandia s'ha reunit amb ell aquest mateix dijous al Mas de Sopalmo -espai de creació de l'artista- amb mires de buscar una solució al conflicte.

Durant les dues hores que ha durat l'encontre, ambdues parts implicades -en conversa "cordial"- han acordat donar-se un termini de dos mesos per plantejar i consensuar una nova ubicació, paralitzant pel moment qualsevol actuació. L'alcalde de Gandia Arturo Torró insisteix que l'escultura de Miró resta visibilitat pels conductors que transiten per la redona. Per la seua banda, Miró reconeix que l'obra '25 d'abril 1707' va ser pensada i dissenyada per a aquest indret particular, i que el seu transport no serà feina senzilla.

Així és com s'ha determinat "estudiar conjuntament durant els pròxims dos mesos les propostes que farà l'ajuntament o l'autor de trobar altres emplaçaments". En un comunicat, Antoni Miró assegura que aquest nou indret haurà d'assegurar "la integritat de l'obra" i la seua pròpia conformitat.

Si al termini de dos mesos que ambdues parts s'han donat no hi hagués acord, les parts es comprometen a seguir estudiant la qüestió.