El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'alcalde de Planes és absolt per la mort del jove en la plantà del xop de 2012, però l'edil de festes pagarà una multa de 900 €

Flors i ciris col·locades a la plaça de Planes després del fatal accident.

La sentència també declara la responsabilitat civil subsidiària de l'Ajuntament en el pagament dels 157.899 € d'indemnització als pares de la víctima, i en els 9.160 € en concepte de despeses funeràries.

Ja es coneix la sentència pel cas de la mort d'un jove durant la Plantà del Xop de Planes en 2012. El Jutjat penal número 4 bis d'Alacant ha condemnat al pagament d'una multa de 900 € a qui fóra regidor de festes de Planes durant el moment dels fets, com a autor d'un delicte d'homicidi per imprudència menys greu. Qui ha sigut absolt és l'alcalde del municipi, també acusat en la causa, després que la magistrada haja determinat que no va tenir cap responsabilitat en el fatal accident.

La jutgessa ha considerat que l'edil de festes “va incomplir les obligacions pròpies del seu càrrec, desentenent-se de forma injustificada de les necessitats i organització” d'aquest festeig. L'alcalde ha sigut absolt, ja que segons la magistrada: "condemnar-lo seria com condemnar a tot el poble per la inconsciència de participar en una festa que manca de mesures de seguretat que mai han volgut els habitants de Planes".

Aquesta sentència també declara la responsabilitat civil subsidiària de l'Ajuntament de Planes en el pagament dels 157.899 € d'indemnització als pares de la víctima, i en els 9.160 € que hauran de percebre en concepte de despeses funeràries. Aquesta resolució pot ser recorreguda en apel·lació davant l'Audiència Provincial.

Recordem que el Ministeri Fiscal demanava per a cadascun dels dos acusats la pena d'un any de presó per homicidi imprudent, a més de 3 mesos per les lesions patides per un segon jove, que es va trencar la cama.